Calzone

Calzone, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Pizza

Hovedingrediens : Oste - Diverse oste

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :
Calzone, billede 4 Calzone, billede 1 Calzone, billede 2 Calzone, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Dej:
3.5 dl.vand
25 g.gær
2 spsk.olivenolie
0.5 tsk.salt
0.5 tsk.oregano
500 g.hvedemel
 
 Fyld:
300 g.tomatsovs
200 g.mozzarellaost
150 g.skinke
200 g.champignon
 
 Pensling:
 olivenolie
 
Opskrift:
Bland lunkent vand (cirka 27 grader C) med gær og tilføj herefter alle de andre ingredienser, ælt dejen smidig. Lad dejen hæve i 1 1/2 time.

Udrul dejen til passende rund facon, spred fyldet ud på den ene halvdel, tomatsovs, skinke, champignon og ost. Husk at efterlade lidt dej hele vejen rundt i kanten, så den kan lukkes.

Luk calzonen ved at folde den ufyldte del af dejen oven på den fyldte del og pres herefter siderne sammen med dine fingre eller med en gaffel.

Anbring calzonen på en bageplade med bagepapir. Lad dejen efterhæve i mindst 30 minutter.

Pensel calzonen med olivenolie og drys med mel. Bages ved 250 grader C. alm. ovn i 20-30 minutter eller indtil hævet og gylden.


karakterer:
Opskriften er vist 185753 gange,
og udskrevet 2892 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (88 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Mark  -  2015-10-18 20:57:17
Alt for tung dej til dette. Find en bedre opskrift, hvor der også indgår noget Tipo 00 mel, så dejen kan laves tyndere og mere spændstig. Denne opskrift på dej kan ikke bruges til at lave rigtig calzone med, desværre.

Joan   -  2015-07-27 18:22:01
Super god pizza :)Og lækker luftig dej :) Vi brugte en rest mexicansk gryde til fyld. Med skært wok oksekød,løg,peber frugter og forskellige bønner.I en krydret sauce. Og lidt grove pasta skruer og godt med revet god ost.Lavede selv hvidløgs olie og chili olie :) Så lækkert hvis man kan lide spicy mad :)

  -  2014-10-17 19:54:17
Tyk dej, tung og kedelig - kan ikke anbefales.

Morten  -  2012-06-13 17:01:07
En god tomat sauce: Smid noget tomat pure, oregano, 2 fed hvidløg i en gryde, få det op og koge.. det smager super godt! - skal prøve den calzone i morgen :) ser godt ud

  -  2012-03-02 18:53:59
Hæve i halvanden time???

Tina  -  2012-01-06 08:25:47
Plejer at bruge en rest kødsauce fra dagen før som fyld, og så med kogt spaghetti...

:)  -  2010-10-24 16:49:17
Hm, ville hellere bruge dürum-mel. Og så chili sauce og shawarma, og MASSER af ost :)

Bjørn  -  2010-07-26 14:15:23
Det er super lækkert, når du har lavet den, så skære man den lige op og propper salat,tomat,agurk,rød peber i også lidt dressing efter eget valgt så har du din helt hjemmelavet pizza sandwich :D

Ib  -  2010-06-14 09:56:02
mangler lige ingredienserne til tomatsaucen, det er ligesom prikken over i'et med en calzone :)

  -  2010-05-19 17:13:49
enig. meget lækkert med spaghetti i! :) mums.

  -  2010-03-16 19:26:21
tag noget spagetti i den, det smager mega godt!!! (=

Per  -  2009-10-03 19:15:10
Vi delte dejen i 4 så det passer med 1 pr. person

Sisse  -  2007-06-06 19:58:57
jeg bruger bare grunddejen og eget fyld mums

Andreas  -  2007-04-24 14:31:45
det smager bare super-godt men den kan godt spises uden champignon. Hehe;-)