Pizzadej (nem)

Pizzadej (nem), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Pizza

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Italien

ItalienTilberedningstid : 30 minutter

Indsendt af : JB (Kokkedal)

Indsendt :


Pizzadej (nem), billede 4 Pizzadej (nem), billede 1 Pizzadej (nem), billede 2 Pizzadej (nem), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
3 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Opløs gæren i vandet (ca. 30 grader C). Bland resten sammen med vandet, gem dog mel til at ælte på.

Ælt dejen rigtig meget – og drys lidt mel på og skær et kryds og lad dejen hæve under noget cellofan en halv times tid.

Der er dej nok til 2 bageplader, og hvis man ønsker en tynd bund er der nok til 4 pizzaer.

Hav en god pizza aften og husk frisk basilikum, det giver smag…

Og hvis du har dej i overskud, så lav nogle kager (boller) med lidt kanel, sukker og olie.

Tips:

Dejen kan også gemmes i køleskabet til senere brug (så bliver den i øvrigt lidt mere sprød).

Den hurtigste tomatsovs er en 1 dåse flåede tomater, en dåse pure (70 g.), lidt olie, og evt. et hakket løg. Lad det simre mens dejen hæver.


Temperatur og tid:
270 grader C alm. ovn 10-12 minutter.
eller
200 grader C alm. ovn 20-25 minutter.

Kun 1 plade i ovnen af gangen.


Beskrivelse:
En dejlig nem opskrift på Pizzadej, fyldet kan jo varieres i det uendelige. Du finder også tider på bagning her.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (2946 stemmer)

Opskriften er vist 4445234 gange,
og udskrevet 55926 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 14069 (3349 kcal)
KJ pr. Pers. 3517 (837 kcal)
Vægt ialt 1424 gram
Vægt pr. Pers. 356 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 988 KJ (235 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 3.9 gram
Kulhydrat 45.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

kok  -  2021-05-04 07:00:21
Den smager vildt godt

  -  2021-03-23 11:36:25
Når justeret til 2 personer, bruger jeg 100 g durum og 300 hvede økomel. Max 5 gram gær, og hæve koldt min 7 timer. Til to runde klassisk pizza. Husk at efterlade 1 cm ring yderst på pizzaen helt uden fyld. Pensel ringen med olie. Og puf og sprød skorpe

Birthe   -  2021-02-22 14:44:19
hvorfor sukker?

Møller  -  2021-02-02 15:05:06
Dejlig nem opskrift. Kan gemmes på køl. Prøvet den flere gange. 🍴

Betina  -  2021-02-01 17:01:42
Super opskrift! Jeg bruger ca 150gr grahamsmel og 650gr hvedemel i stedet. Der bliver præcis til 2 bradepander (ikke helt til kanterne men næsten). Her laver vi to små og én bradepandepizza. Super god.

Ann  -  2021-01-29 16:44:34
Bedste pizzadej nogensinde!

  -  2021-01-23 23:00:47
Fulgte opskriften til punkt og prikke . Der var dårligt nok til en bradepande selvom vi rullede den meget tyndt ud

  -  2021-01-10 19:13:47
Super nem, og god pizzadej👍

  -  2021-01-08 16:18:17
Hvad med efterhævene former i pizza dejen lade den efterhæve

Stine Nielsen  -  2021-01-02 16:41:31
Det er simpelthen den mest simple, vellykkede og lækreste pizza jeg længe har lavet og fået😍den var et kæmpe hit!😍

JB  -  2020-12-28 12:24:46
Anbefaler Rapsolie, hvis der anvendes/vælges anden olie

Heidi  -  2020-12-06 19:49:56
Super god og dejlig nem opskrift, alle ingredienserne i røremaskine og wupti så er den der.

Rasmus   -  2020-11-25 20:59:58
En rigtig dejlig pizza dej den vil jeg bruge igen. Men kan man gemme dejen i køleskabet og hvor lang tide.

Louise  -  2020-11-16 09:18:33
Har aldrig lavet hjemmelavet pizzadej før, og det var lige lidt spontant at jeg skulle det, men hele familien var vilde med dem, og det er en rigtig god dej, den hæver meget, og ikke i ret lang tid, hvilket også lige var hvad vi gik efter da vi lavede den

  -  2020-10-21 19:33:56
Bedste pizzadej 🤩

Bjørn Kronborg  -  2020-10-18 08:51:04
Dejen er nem og god

Martin 👍  -  2020-08-25 17:04:36
Super opskrifter 👍 mange tak herfra

eva  -  2020-08-15 12:34:30
såå dejlig en pizza

  -  2020-07-15 10:53:37
nem og fin at arbejde med

L  -  2020-05-23 19:22:58
Super nem at lave men måler ikke hvor meget mel der skal i hælder bare indtil dejen ser færdig ud

Vojens44  -  2020-05-23 08:54:25
Første men absolut ikke sidste, gang jeg laver denne pizzadej. Manden var mega tilfreds, sagde: Husk gem opskrift 😉. Lavede en halv portion, synes det med melet giver sig selv.

Noah  -  2020-05-02 16:51:26
Rigtig God Dej

Sara  -  2020-01-15 15:27:45
Fantastisk opskrift!

Casper Hansen   -  2019-12-17 20:44:04
kan man bruge andet end oliven olie

  -  2019-10-03 19:01:55
Jeg gik ikke helt efter opskriften men brugte den vejledene og det er den bedste pizza jeg længe har fået 👍👍 jeg gav den 20 min på 200 grader og den blev SÅ LÆKKER luftig blød som deep pan og sprød i kanterne som den skal 👍👍

Jørn   -  2019-03-31 19:54:43
Jeg bruger 50% Tipi 00 men, så bliver bunden og kanterne sprødere.

Jeanne clausen  -  2019-03-01 17:26:20
Kan den fryses?

Michelle Jensen   -  2019-02-18 08:00:23
Hej Kan den fryse

  -  2018-04-09 17:49:13
Der er alt for lidt olie i. Det smager af boller og ikke pizza😂 Prøv og putte 6 gange så meget olie i hvis det stadigvæk smager for meget af boller så i med noget mere olie😉😉

  -  2018-03-26 16:27:13
Den er mega god

Cecilie  -  2018-01-02 11:27:21
den er super god da jeg fik den første gang var jeg helt mundlam

Ami  -  2017-12-24 23:17:36
Det her dén nemmeste og bedste pizzadejsopskrift jeg har prøvet. Og jeg har brugt den i et par år nu! Altid et hit 😍

Poul  -  2017-11-11 08:09:52
Hej tak for en dejlig opskrift jeg er tlhænger af økologisk gær, og langtidshævning brug kun 10g gær opløst i koldt vand og lad dejen hæve 4- 6t på køkkenbordet. alternativt kan man lave dejen om morgenen og sætte den i køleskab indtil en time før man skal bruge den om aftenen mvh PHHH

signe mikkelsen  -  2017-10-05 12:52:27
det er virkelig dejligt med det pizza dej det er virkelig lækkert

Marianne   -  2017-08-29 19:07:46
Brug kun så meget mel, at dejen hænger sammen, men klistrer, hvis du arbejder for meget med den. Når den hæver skal den nok sætte sig med det mel, der er tilsat. Super lækker opskrift, der er familiens favorit.

  -  2017-08-09 15:56:47
Nogle der ved hvor længe den kan stå i køleskabet inden brug?

  -  2017-03-25 09:21:22
det smager meg a godt men det skal lige røres lidt mere end man tror eller så er der ikke nogler fejl elsker det nam nam

  -  2017-02-28 16:03:42
Fantastisk opskrift, nem at lave og bliver super lækker. Bruger durummel nogen gange men bliver også god med almindelig hvedemel

Tine  -  2017-02-26 17:35:43
Vi laver altid denne dejlige herhjemme, men tomatsovsen der bliver simrekogt mens dejen hæver er lavet af friske tomater, 2 fed hvidløg, rigeligt frisk basilikum og olivenolie, smagt til med salt og peber...blendes til sidst t go kraftig tomatsovs! Uhm!

Søren the pizzaspeziale   -  2017-02-23 12:51:34
Super elastisk dej... Bag den øverst i ovnen m tomatsovs i 5-6 min. Tag den ud og put nyt tomatsovs, ost og topping på ind i ovnen øverst i 10 minutter ???

mebus  -  2017-02-21 16:37:26
kommer lidt rapsolie i også. så bliver den blødere.

  -  2017-01-22 23:14:36
Nemt og smager dejligt

Laura  -  2016-12-16 17:40:13
Elsker den her bund den er fantastisk❤️

Hektor188  -  2016-11-26 18:56:28
Den pizza er den bedste jeg har smagt😛😛😛jeg vil anbefale den stærkt

Marie  -  2016-11-15 17:35:11
Jeg er 12 år og det er første gang jeg laver mad derhjemme. Den er super let og nu skal der spises😇

JazzMin  -  2016-09-09 15:52:29
Jeg kommer altid 100g durummel i, 100g majsmel, 100g kartoffelmel, og resten hvede. Dertil dobbelt op på vand og salt. Det giver en tæt, men meget luftig dej.

  -  2016-08-20 16:12:14
Super god pizzadej.

🤔  -  2016-08-06 18:23:21
Fantastisk, super, vidunderlig...kan slet ikke finde på mere, er vist blevet mundlam😊 Den er bare så super god og så super nem at lave. Derhjemme er familien meget begejstret for madbrød med olie, salt, timian og rosmarin ovenpå, og så fletter jeg den somregl. Sådan kan en prizzadej også anvendes til madbrød!

Martin nørager   -  2016-06-13 17:49:12
Rigtig god pizzadej 👍 jeg putter 200 til 400 gram durummel i og så tilsætter jeg almindelig mel lidt ad gangen til den har en god konsistens. Den må godt klistre en lille smule. De 800 gram mel der står man skal bruge er kun et cirka skøn.

?  -  2016-04-04 19:33:38
Rigtig god dej, men en lille smule for meget mel (sikkert forskeligt på vilken slaks) men stadig langt den beste dej, tusind tak

Claudia   -  2016-03-24 13:36:50
Jeg har et spørgsmål: 1) hvor langtid skal man bare dejen i ovnen gør man putter tomater osv? Eller laver i bare dejen og efter at den er hævet så putter i topping på direkte før i sætter den ind i ovnen?

Denne opskrift har end 50 kommentarer
Se alle kommentarer her