Pizzadej (nem)

Pizzadej (nem), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Pizza

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Italien

ItalienTilberedningstid : 30 minutter

Indsendt af : JB (Kokkedal)

Indsendt :      Red:

Pizzadej (nem), billede 4 Pizzadej (nem), billede 1 Pizzadej (nem), billede 2 Pizzadej (nem), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær, frisk
3 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Opløs gæren i vandet (ca. 30 grader C). Bland resten sammen med vandet, gem dog mel til at ælte på.
Ælt dejen rigtig meget

Drys lidt mel på og skær et kryds og lad dejen hæve under noget cellofan en halv times tid.

Der er dej nok til 2 bageplader, og hvis man ønsker en tynd bund er der nok til 4 runde pizzaer.

Hav en god pizza aften og husk frisk basilikum, det giver smag.

Og hvis du har dej i overskud, så lav nogle kager (boller) med lidt kanel, sukker og olie.

Tips:

Dejen kan også gemmes i køleskabet til senere brug (så bliver den i øvrigt lidt mere sprød).

Den hurtigste tomatsovs er en 1 dåse flåede tomater, en dåse pure (70 g.), lidt olie, og evt. et hakket løg. Lad det simre mens dejen hæver.


Temperatur og tid:
270 grader C alm. ovn 10-12 minutter.
eller
200 grader C alm. ovn 20-25 minutter.

Bages på nederste rille.

Kun 1 plade i ovnen af gangen.


Beskrivelse:

Nem pizzadej

Pizza er et hit verden over, og på alle sprog forstår man, hvad der bestilles, når man beder om en pizza. Selvom det er nemt at bestille en pizza fra det lokale pizzeria, er det også simpelt og mindst lige så lækkert at lave sin pizza selv. Med denne opskrift på en nem og hjemmelavet pizzadej får du en velsmagende pizzabund, der er klar til at blive toppet med dit favoritfyld.

Vil du lave pizzadejen i forvejen, kan du sagtens slå dejen sammen 12-24 timer forinden og koldhæve dejen overdækket i køleskabet. Så skal du blot nedjustere gærmængden til henholdsvis 10 eller 5 gram. Det kan anbefales at anvende en god hvedemel til pizzadejen, for eksempel den italienske Tipo 00-hvedemel, der giver en elastisk og smidig dej, som resulterer i en sprød bund. Pizzabunden bliver også rigtig god, hvis du udskifter en fjerdedel af hvedemelet med durummel, som giver smag og en sprød skorpe.

Fyld på pizzadej

Du kan toppe din pizzadej med alt, hvad dit hjerte begærer. Mest udbredt er det at bruge tomatsauce og mozzarella som grundlag for yderligere fyld, men mere og mere populært bliver en hvid pizza, en såkaldt pizza bianco, der laves uden tomatsauce og traditionelt med kartoffelskiver, rosmarin og olivenolie.

I Danmark er de mest populære pizzaer Hawaii med skinke og ananas, Pepperoni med pepperoni, bacon og cocktailpølser og en pizza Margherita med ingredienser i det italienske flags farver: rød fra tomaten, hvid fra mozzarella og grøn fra basilikum.

Frysning af pizzadej

Denne pizzadej kan sagtens fryses. Når dejen er hævet en anelse, kan du rulle en portion ud på et ark bagepapir, så du har en færdig pizzabund. Dernæst rulles bagepapiret med dejen på sammen og fryses i en frysepose. Når du skal bruge bunden, kan den tø op i køleskabet og dernæst rulles ud og hæve i et kvarter på køkkenbordet.

karakterer:
Opskriften er vist 5335898 gange,
og udskrevet 59380 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3155 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14002 (3333 kcal)
KJ pr. Pers. 3500 (833 kcal)
Vægt ialt 1420 gram
Vægt pr. Pers. 355 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 986 KJ (234 kcal)
Protein 5.7 gram
Fedt 3.9 gram
Kulhydrat 45.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Maria  -  2022-05-26 15:17:45
Jeg har prøvet en del opskrifter på pizza till pizzaovnen, men den her er bedst. Dog skal gærmængden justeres, når der hæves over nat. Bruger bare 10g

Claudio  -  2022-05-14 21:06:02
Man kan skrue op til 275 grader og express-bage pizzaen. :) Min version er med 700 gr. mel 0 4 DL vand istedet Pizzaen blev god.

  -  2022-04-14 19:49:16
Dejlig nem opskrift, dejen er nem at ha med at gøre. Den kan blive sprød

Julie  -  2022-01-30 16:15:20
Bruger ALTID denne opskrift. Men erstatter 1 dl mel, men fuldkornsmel.

mig  -  2022-01-07 09:58:30
det smager af godt

Reg  -  2021-09-05 15:52:51
Birthe - sukker øger gærs hæveevne :)

Kaja  -  2021-08-22 14:42:59
Det gik ik så godt med dejen men så begyndte det og gå bedre men pizzaen blev ellers rigtig god👍❤️‍🔥

Pizza elske  -  2021-08-17 12:19:18
Lækkert

Em  -  2021-07-14 17:57:06
Den bedste pizzadej 👍🏻

abdi  -  2021-06-16 18:09:28
eow jeg sværger den her pizza end mohameds durum nede fra det lokale kebab hus

kok  -  2021-05-04 07:00:21
Den smager vildt godt

  -  2021-03-23 11:36:25
Når justeret til 2 personer, bruger jeg 100 g durum og 300 hvede økomel. Max 5 gram gær, og hæve koldt min 7 timer. Til to runde klassisk pizza. Husk at efterlade 1 cm ring yderst på pizzaen helt uden fyld. Pensel ringen med olie. Og puf og sprød skorpe

Birthe   -  2021-02-22 14:44:19
hvorfor sukker?

Møller  -  2021-02-02 15:05:06
Dejlig nem opskrift. Kan gemmes på køl. Prøvet den flere gange. 🍴

Betina  -  2021-02-01 17:01:42
Super opskrift! Jeg bruger ca 150gr grahamsmel og 650gr hvedemel i stedet. Der bliver præcis til 2 bradepander (ikke helt til kanterne men næsten). Her laver vi to små og én bradepandepizza. Super god.

Ann  -  2021-01-29 16:44:34
Bedste pizzadej nogensinde!

  -  2021-01-23 23:00:47
Fulgte opskriften til punkt og prikke . Der var dårligt nok til en bradepande selvom vi rullede den meget tyndt ud

  -  2021-01-10 19:13:47
Super nem, og god pizzadej👍

  -  2021-01-08 16:18:17
Hvad med efterhævene former i pizza dejen lade den efterhæve

Stine Nielsen  -  2021-01-02 16:41:31
Det er simpelthen den mest simple, vellykkede og lækreste pizza jeg længe har lavet og fået😍den var et kæmpe hit!😍

JB  -  2020-12-28 12:24:46
Anbefaler Rapsolie, hvis der anvendes/vælges anden olie

Heidi  -  2020-12-06 19:49:56
Super god og dejlig nem opskrift, alle ingredienserne i røremaskine og wupti så er den der.

Rasmus   -  2020-11-25 20:59:58
En rigtig dejlig pizza dej den vil jeg bruge igen. Men kan man gemme dejen i køleskabet og hvor lang tide.

Louise  -  2020-11-16 09:18:33
Har aldrig lavet hjemmelavet pizzadej før, og det var lige lidt spontant at jeg skulle det, men hele familien var vilde med dem, og det er en rigtig god dej, den hæver meget, og ikke i ret lang tid, hvilket også lige var hvad vi gik efter da vi lavede den

  -  2020-10-21 19:33:56
Bedste pizzadej 🤩

Bjørn Kronborg  -  2020-10-18 08:51:04
Dejen er nem og god

Martin 👍  -  2020-08-25 17:04:36
Super opskrifter 👍 mange tak herfra

eva  -  2020-08-15 12:34:30
såå dejlig en pizza

  -  2020-07-15 10:53:37
nem og fin at arbejde med

L  -  2020-05-23 19:22:58
Super nem at lave men måler ikke hvor meget mel der skal i hælder bare indtil dejen ser færdig ud

Vojens44  -  2020-05-23 08:54:25
Første men absolut ikke sidste, gang jeg laver denne pizzadej. Manden var mega tilfreds, sagde: Husk gem opskrift 😉. Lavede en halv portion, synes det med melet giver sig selv.

Noah  -  2020-05-02 16:51:26
Rigtig God Dej

Sara  -  2020-01-15 15:27:45
Fantastisk opskrift!

Casper Hansen   -  2019-12-17 20:44:04
kan man bruge andet end oliven olie

  -  2019-10-03 19:01:55
Jeg gik ikke helt efter opskriften men brugte den vejledene og det er den bedste pizza jeg længe har fået 👍👍 jeg gav den 20 min på 200 grader og den blev SÅ LÆKKER luftig blød som deep pan og sprød i kanterne som den skal 👍👍

Jørn   -  2019-03-31 19:54:43
Jeg bruger 50% Tipi 00 men, så bliver bunden og kanterne sprødere.

Jeanne clausen  -  2019-03-01 17:26:20
Kan den fryses?

Michelle Jensen   -  2019-02-18 08:00:23
Hej Kan den fryse

  -  2018-04-09 17:49:13
Der er alt for lidt olie i. Det smager af boller og ikke pizza😂 Prøv og putte 6 gange så meget olie i hvis det stadigvæk smager for meget af boller så i med noget mere olie😉😉

  -  2018-03-26 16:27:13
Den er mega god

Cecilie  -  2018-01-02 11:27:21
den er super god da jeg fik den første gang var jeg helt mundlam

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her