Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Musliboller

Musliboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 36 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Musliboller, billede 4 Musliboller, billede 1 Musliboller, billede 2 Musliboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
75 gram Gær
2.5 dl. Yoghurt naturel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

30 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
15 gram Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
180 gram Kornkammerets økologiske mysli
   
850 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Gæren smuldres ud i yoghurt, koldt vand og olie, sukker, salt og musli røres i. Står 10 minutter.

Melet tilsættes - dejen blandes sammen - olien tilsættes og der æltes til den er glat og smidig. Dejen sættes til forhævning i 10 minutter.

Luften slås ud og portionen deles i ca. 35 stk., som formes runde. Bollerne sættes på smurte bageplader eller bagepapir. Stilles til efterhævning et lunt sted tildækket med et stykke plast i ca. 35-45 minutter.

Bages i forvarmet ovn 12-15 minutter ved 240 grader C alm. ovn (varmluftsovn 200 grade C).

Tips:

Ønskes en bolle med mere fylde, kan der tilsættes ekstra solsikkefrø, nødder, rosiner eller lignende.

Dejen må ikke være for fast.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (17 stemmer)

Opskriften er vist 87645 gange,
og udskrevet 2120 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 20330 (4840 kcal)
KJ pr. stk. 564 (134 kcal)
Vægt ialt 1900 gram
Vægt pr. stk. 52 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1070 KJ (254 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 6.5 gram
Kulhydrat 42.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Sisse  -  2010-10-01 13:11:19
Hvor mange boller bliver denne opskrift til? Synes nemlig at 36 boller lyder lige lovligt i overkanten, når der ikke er mere mel.

Jette  -  2010-04-27 13:03:05
Har lige bagt dem de er super lækre. Lette og luftige. Mums:-)