Appelsinflæsk (Frugtflæsk)

Appelsinflæsk (Frugtflæsk), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SlikRet : Slik - Frugtflæsk

Hovedingrediens : Diverse produkter - Sukker

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Appelsinflæsk (Frugtflæsk), billede 4 Appelsinflæsk (Frugtflæsk), billede 1 Appelsinflæsk (Frugtflæsk), billede 2 Appelsinflæsk (Frugtflæsk), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
20 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
500 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.25 tsk. Citronsyre
1 Appelsin, skal heraf 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
1 dl. Appelsinsaft, friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Husblasen udblødes 2 min. i 2 dl koldt vand.

Sukker, 1/4 liter vand og citronsyre hældes i en gryde og stilles lunt 15 min., til sukkeret er smeltet. Lagen bringes i kog.

Husblasen med vandet smeltes i sukkerlagen og koges heri 20 min. over svag varme.

Når der er slukket, tilsættes revet appelsinskal og frugtsaft.

Et glas- eller porcelænsfad, der er 20 cm på hver led, skylles i koldt vand. Saften hældes i og afkøles.

Massen skæres i firkanter, der trilles i tesukker og tørres nogle timer ved stuetemperatur, før de gemmes i dåser med pergamentpapir mellem lagene.


karakterer:
Opskriften er vist 66382 gange,
og udskrevet 1308 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (30 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9039 (2152 kcal)
KJ pr. Portion 9039 (2152 kcal)
Vægt ialt 1114 gram
Vægt pr. Portion 1114 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 811 KJ (193 kcal)
Protein 2.7 gram
Fedt 0.0 gram
Kulhydrat 45.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Erwin Larsen  -  2020-12-01 13:44:06
Hvis man følger opskriften slavisk opnår man at juleflæsket ikke bliver helt tørt, men når man kommer sukker på så smelter det og bliver helt vådt. Det lugesom smelter i løbet af et døgn. Jeh har haft held med at indstøbe det i chokolade, I en chokoladeform.

  -  2017-04-13 12:34:24
nogen der ved om man kan bruge appelsinsaft i stedet for vand?

  -  2014-12-18 14:17:32
Har osse probl med, at "flæsket" smelter v. Stuetemperatur. Hvad går galt.

Pia  -  2013-12-15 20:36:10
øhhh min vil ikke stivne...hvorfor ? jeg har fulgt opskriften nøje....

  -  2013-11-30 17:19:43
God opskrift har prøvet 2andre der ikke fungerede,så endelig lykkedes det

  -  2012-12-16 12:36:01
husblas må ikke koge.

lou  -  2010-12-11 11:50:51
citronsyre købes i alle dagligvarebutikker. Det står i små poser ved siden af ex. melatin. Jeg køber i matas, da jeg køber en stor bøtte af gangen. Matas udgave kan bruges til madlavning. (jeg laver bolcher)

benthe  -  2009-12-13 09:15:59
til stine: det kan man i Matas

Dennis  -  2007-02-16 16:05:05
Okay godt opskrift. Men man skal bestemt ikke lade dem stå og tørre ved stuetemperatur, for så smelter de.

Stine  -  2006-12-18 22:39:19
Hvor kan man købe citronsyre henne?

Dennis Nielsen  -  2006-12-16 12:58:48
Rigtig god opskrift. Men det kræver lige at man ved lidt om husblas før man går igang.

Linea  -  0000-00-00 00:00:00
Heey det er en helt vild go opskrift