Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Marinerede sild

Marinerede sild, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

BuffeterRet : Buffeter - Julebuffet

Hovedingrediens : SildeFisk - Sild

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Marinerede sild, billede 4 Marinerede sild, billede 1 Marinerede sild, billede 2 Marinerede sild, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 storespegesild/saltsild
 
 Eddikelage:
4.5 dl.lagereddike
3 dl.vand
3 dl.sukker
 
 Krydderier:
3 Laurbærblade
30 sorte peberkorn
30 allehånde, hele
15 enebær
3 lang peber
3 piri piri
 
 Pynt:
 løg
 dild
 tomat
 
Opskrift:
Rens, flå og filetér sildene.
Lad dem udvande ca. 24 timer, skift gerne vandet flere gange undervejs.

Eddikelage:
Kog eddike, vand sukker og krydderier sammen et par min. og lad det afkøle.

Lad sildefileterne dryppe godt af, læg dem i eddikelagen og lad dem trække mindst 6 timer.

Tips:

Se grundopskrift på eddikelagen her


spegesild/saltsild er sild der har typisk har ligget i en salt-sukker lage i 5-6 uger.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (32 stemmer)

Opskriften er vist 123887 gange,
og udskrevet 2719 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

evald seemann  -  2018-09-14 20:34:12
min far som var købmand indkøbte store islandske sildefileter i trætønder og min mor marinerede dem til både min fars og min store fornøjelse, min far solgte dem også efter vægt - de marinerede altså

seemann  -  2017-07-06 16:54:26
brug islandske spegesild og fileleter dem

P  -  2008-12-01 22:55:02
Masser af dild. En god ide er at bruge ½ flaske hvidvin i stedet for vand, hvis man forstår sådan en lille en.

malthe  -  2008-03-07 17:17:27
en smule dild i marinaden er ikke så værst