Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Moussaka Me Melitzanes (Moussaka med auberginer)

Moussaka Me Melitzanes (Moussaka med auberginer), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Moussaka

Hovedingrediens : Blandet kød - Lam - Svin - Okse

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :


Moussaka Me Melitzanes (Moussaka med auberginer), billede 4 Moussaka Me Melitzanes (Moussaka med auberginer), billede 1 Moussaka Me Melitzanes (Moussaka med auberginer), billede 2 Moussaka Me Melitzanes (Moussaka med auberginer), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 storeauberginer
 Olivenolie til stegning
 
 Kødsauce:
1 løg
2 fedhvidløg
3 tomater eller 1 spsk. koncentreret tomatpure
3 spsk.olivenolie
500 g.hakket okse og/eller lammekød
½ kopvand
 salt
 peber
50 g.reven ost
 
 Ostesauce:
4 spsk.smør
4 strøgne spsk. hvedemel
½ l.mælk
3 æg
 salt
 lidt reven muskatnød
50 g.reven ost
 
½ koprasp
 
Opskrift:
Auberginerne skæres ud i ca. 1 cm tykke skiver på den lange led, og lægges i letsaltet vand ca. 1 time. Derved trækkes de bitre smagsstoffer ud. Skyl så aubergineskiverne under koldt vand, og lad dem dryppe af. Aubergineskiverne steges gyldne i olivenolie.


Kødsauce:
Løget pilles og hakkes fint. Hvidløgsfedene pilles og hakkes. Tomaterne skoldes, flås og hakkes fint, eller tomatpure røres op med lidt vand.

Varm knap 3 spsk. olivenolie i en gryde og kom det hakkede kød i sammen med løg, hvidløg, tomater, salt, peber og ½ kop vand. Bland det hele godt og lad det snurre for svag varme og under låg i 30 minutter. Tag gryden for varmen og rør 50 g. ost i.


Ostesauce:
Smelt smørret til saucen i en kasserolle, rør melet i, varm det godt op under stadig omrøring og tilsæt mælken lidt efter lidt, stadig under omrøring, til man får en flødeagtig sauce.

Tag gryden af varmen. Pisk æggene sammen med en gaffel og tilsæt lidt salt og reven muskatnød. Rør æggeblandingen i saucen, som får et let opkog, inden resten af osten røres i.


Drys et ovnfast fad med raspen og læg halvdelen af de stegte aubergineskiver. Herover fordeles kødblandingen, som dækkes med resten af aubergineskiverne. Ostesaucen hældes over, og fadet stilles i en forvarmet ovn ved 220 grader C. alm. ovn i 35 minutter.

Serveres med græsk salat til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (75 stemmer)

Opskriften er vist 174827 gange,
og udskrevet 8095 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Henning  -  2015-02-08 14:03:29
Det er jo faktisk lasagne, hvor pladerne er erstattet med auberginer. Og så smager det supergodt!

Marianne I Nice  -  2014-08-20 18:54:06
Desuden skal man da ikke lægge auberginer i vand - er du da tovlig - kun drysse med lidt salt og derefter skylle eller tørre efter - gør jeg dog sldrig og de er ikke bitre

Marianne I Nice  -  2014-08-20 18:51:07
Der findes én både med aubergine og kartofler også én med kun aubergine og én kun med kartofler - det er som man vil he he he og hedder noget forskelligt alle sammen - god appetit - for det smager godt uanset hvad!!! Husk kanel i sovsen. Giver den gode græske smag og nej det er ikke en dessert, men nogle af os kan bruge bruge kanel til andet end det.

Mads  -  2014-06-08 18:19:07
Selvfølgelig kan der komme kartofler i. Har selv fået en i Grækenland med kartofler. Bruger selv både kartofler og auberginer.

snublefod  -  2014-02-02 13:02:09
God opskrift bortset fra fraværet af krydderier. Jeg tilføjede ca. 1 spsk muskatnød og 1,5 spsk. kanelkanel og ca. 1 tsk. timian + salt og peber og laurbærblade til kødsaucen, og jeg brugte rødvin i stedet for vand. Hvis I er usikre på mængderne, så kom lidt i af krydderierne ad gangen og smag til. Desuden kom jeg 1-2 tsk. muskatnød i ostesaucen, og det hele blev SUPER lækkert. En klar 10'er i min version i følge mine middagsgæster :-)

Mirim  -  2013-09-11 10:51:10
Eller hverken auberginer eller kartofler, så smager den bedst

Maggio  -  2011-07-22 10:44:37
Har lige været i Rethymnon/Kreta og købte det traditionelle moussakakrydderi med hjem - hvis man kan få fingrene i dette, vil det højne autenciteten i retten. Som tilbehør serverede jeg en simpel fetasalat samt sprøde flutes. nb: hvis man ikke lige orker at lave en hjemmelavet ostesauce, kan en færdiglavet morneysauce godt gå an :-)

ida  -  2011-06-29 22:18:31
smager rigtig godt, mangler dog lidt smag, næste gang putter jeg mere hvidløg, salt og evt. lidt timian

Tina L.  -  2011-01-13 20:16:37
Da auberginerne var stegt på panden kom jeg dem i foodprocessoren med de piskede æggehvider fra de 3 æg i opskriften. Denne aubergine-mousse kom jeg i den smurte form med kødsauce ovenpå. Æggeblommerne kom jeg i ostesaucen da den var afkølet lidt. Det fungerede rigtig godt på denne måde, og den blev superlækker. Men uden hele auberginestykker, som min søn ikke kan lide.

IK  -  2010-08-30 18:33:08
I stedet for at lave den klassiske ostesovs bruger jeg bare revet mozzarella drysset med lidt rasp. Det er rigtig fint og væsentligt hurtigere. Sådan gør jeg i øvrigt også, når jeg laver lasagne. Så skal kødsovsen blot være en smule fugtigere.

Anna  -  2010-07-21 21:23:24
Mangler smag!!

gostoney  -  2010-06-22 18:29:08
den er go` men hvidløget skal forøges væsentligt

Sandra..  -  2010-05-08 16:04:22
Tilsatte timian & kanel, hvilket gav en rigtig god smag.. synes dog der er alt for meget æg i ostesovsen... konsistensen bliver lige lidt for "gratin" agtig.. men ellers udemærket..

HH  -  2010-02-07 18:03:28
Husk 1-2tske kanel.. det skal der bare i en klassiker som denne.

hlsr  -  2009-09-16 10:52:33
Kom vist til at prøve slankeudgaven af denne ret...lidt kedelig... Glæder mig til at prøve denne opskrift af i stedet!!:)

Jonathan. Kbh.  -  2009-07-27 15:43:45
Ret god opskrift. -For mig er det dog ret vigtigt at tilføje oregano og/eller rosmarin i kødsaucen, ellers smager det ikke rigtigt af noget... -Derudover fulgte jeg opskriften slavisk og resultatet var fremragende og retten kan sagtens lunes dagen efter, hvis man har rester.

Steen  -  2009-06-19 10:28:05
Der kan ikke bruges kartofler i en mussaka, spørg bare en græker

Grækeren  -  2009-05-06 10:05:07
Denne ret er den mest autentiske græske moussaka, nemlig med auberginer. Den er også den lækreste og nemt at lave.

Wim  -  2008-10-16 20:48:08
Jeg har aldrig brudt mig om auberginer og har derfor undgået dem. Men de bliver ved med at dukke op i mine "Årstiderne" kasser - så jeg tog mig endelig sammen. Den her opskrift er fantastisk!! Jeg er ikke længere uvenner med auberginer!! Jeg hakkede i øvrigt en gulerod og smed i kødsaucen. Og kom rasp på toppen som en anden foreslog. Smager mums!!

Ole  -  2007-10-13 09:54:38
Auberginerne skal ikke saltes til denne ret, men blot skæres i tern á ca. 1 cm og fordeles i bunden af fadet

Marianne  -  2007-08-12 12:36:29
vil det gøre noget at komme flere grøntsager i kødsousen? F.eks. peberfrugt, gulerøddder, porre eller andet.

Lilli  -  2007-05-18 10:07:05
Kødet kan anbefales at stege sammen med kanel

Anaïs  -  2006-12-15 15:15:17
man har da vist lige glemt det klassiske moussakakrydderi timian.

Lejla  -  0000-00-00 00:00:00
Opskriften kunne godt bruge lidt mere salt - ellers er den god!

Astrid  -  0000-00-00 00:00:00
Hej, kom også rasp på toppen, det gør retten lækkert crispy! Og ja, rigtig god opskrift, jeg kom også muskatnød i kødsovsen, det var et hit!

Peter  -  0000-00-00 00:00:00
Det er en af de bedste opkrifter på moussaka, jeg har prøvet.

Inger  -  0000-00-00 00:00:00
Eller både auberginer og kartofler

Annakasandra  -  0000-00-00 00:00:00
Man kan også burge kartofler istedet for auberginer

Jørgen  -  0000-00-00 00:00:00
Auberginerne kan erstattes med kartofler

Emilie  -  0000-00-00 00:00:00
meget mættende. Server evt. med noget brød til ud over salaten så rækker ovennævnte portion nok til 5-6 stykker hvis man hverken skal have forret eller dessert.