Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kleftiko - Kliftiko

Kleftiko - Kliftiko, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Oprindelsesland : Cypern

CypernIndsendt :


Kleftiko - Kliftiko, billede 4 Kleftiko - Kliftiko, billede 1 Kleftiko - Kliftiko, billede 2 Kleftiko - Kliftiko, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 - 600 g.lammebov uden ben
 
2 fedhvidløg i skiver til lammet
4 fedhvidløg i skiver som tilbehør i pakken
4 småløg i skiver
4 småkartofler i skiver
4 smågulrødder delt i fire stykker
 Eventuelt 100-200 gram fetaost
 
4 spsk.friskpresset citronsaft
4 spsk.smeltet smør
 Eventuelt 8 spsk. rødvin
 Salt
 peber
1 tsk.oregano
1 tsk.mynte
 
Opskrift:
Del kødet i fire stykker. Læg 4 snit i hver og stik små skiver med hvidløg ind.

Tag et passende stykke aluminiumsfolie så at det bliver plads til alle ingredienserne indeni. Smør lidt smør på folien. Læg et stykke kød på folien sammen med kartofler, gulerødder, løg og hvidløg. Eventuelt lidt fetaost i terninger.

Hæld citronsaft over, krydre med peber, salt, oregano og mynte.
Lav tre pakker til. Tilsæt gerne 2 spsk. rødvin i hver pakke. Løft hjørnerne lidt op så saften ikke render ud.

Steg dem i ovn ved 175 grader C. alm. ovn i 1 1/2 - 2 timer.

Tips:

Alternativt kan pakken fyldes med tomat, paprika, squash, aubergine eller andre grønsager efter smag. Prøv dig frem.

Du kommer nemlig ikke til at lave denne ret bare en gang.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (23 stemmer)

Opskriften er vist 48369 gange,
og udskrevet 1132 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Bodil Hjersing  -  2019-10-04 21:57:01
Ja det kan du tid i ovnen eller jerngryde ca 1/12 til2 timer

Malene  -  2011-12-06 23:16:59
Kan man mon evt. smække det hele sammen i en stegeso? Nogen der ved det? Og hvor lang tid skal det så have?

Kupros einai edw  -  2011-06-15 10:51:47
dejligt at se mad fra hjemmlandet , lækkert, Kleftiko S'agapao

JEK  -  2008-01-18 17:42:12
Smager også godt med kalvebov

Katpaf  -  0000-00-00 00:00:00
Kleftiko er en fantastisk ret. Oprindeligt er det dog kun kødet og kartoflerne, der er i ovnen, og ikke sammen med en masse grøntsager. Har ikke prøvet denne version, men den lyder god, er bare ikke "rigtig" kleftiko.

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Brugte 5 store kartofler, og 4 store gulerødder som jeg skar i skiver, der blev ca ½ dl. væde/sauce i bunden af pakkerne så der kan snilt serveres ekstra kartofler eller andet ved siden af

Dorte Vejlebo  -  0000-00-00 00:00:00
Det er simpelt hen bare det bedste.

finnfalck  -  0000-00-00 00:00:00
smager bare lækkert