Håkonskager

Håkonskager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Håkonskager, billede 4 Håkonskager, billede 1 Håkonskager, billede 2 Håkonskager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
375 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

125 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Pynt:
Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
Opskrift:
Æltes. Trilles i tykke stænger der trilles i sukker. Stilles køligt ca. 1 time.

Skæres i ret tykke skiver ½ cm. og bages 7-10 minutter ved 200 grader C alm. ovn





Beskrivelse:

Håkonskagers historie

Håkonskager er traditionelle norske småkager, som ofte spises i juletiden, men også til andre hyggelige stunder. Håkonskagers historie går helt tilbage til middelalderen i Norge, hvor de angiveligt fik navn efter Kong Håkon Håkonsson. Her blev de bagt til fest og højtider, særligt omkring jul, og det gør de stadig den dag i dag.

Håkonskager er populære fordi de kombinerer simpel og nem bagning med god smag og tradition. Vores håkonskager opskrift er da også lige til at gå til. Det eneste, du skal bruge, er smør, hvedemel, flormelis, æg og lidt sukker som pynt. Mere skal der ikke til for at lave gammeldags håkonskager.

Gammeldags håkonskager med et twist

Håkonskager har en sød og let krydret smag, som passer godt til kaffe og te. Du kan vælge at tilsætte vaniljesukker, hakkede nødder eller små chokoladestykker til opskriften, hvis du vil give småkagerne et ekstra twist.

Traditionen tro pyntes en håkonskage ikke med andet end lidt perlesukker, men du kan altså godt eksperimentere lidt med den traditionsrige småkage, hvis du har mod på det. Du kan eksempelvis pynte småkagerne med glasur, nødder eller sågar smeltet chokolade.

karakterer:
Opskriften er vist 55813 gange,
og udskrevet 1392 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (37 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15651 (3726 kcal)
KJ pr. Portion 15651 (3726 kcal)
Vægt ialt 820 gram
Vægt pr. Portion 820 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1908 KJ (454 kcal)
Protein 5.6 gram
Fedt 26.4 gram
Kulhydrat 50.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-12-11 10:38:34
Lærte at bage dem af min mor for 75 år siden. Børnebørnene elsker dem. Sprøde, lækre, smelter på tungen

  -   2020-12-07 17:22:48
Stillede rullerne i køleskab 3-4 dage men sukkeret smeltede, nogen gode råd omkring dette?

  -   2015-03-22 15:57:57
håkonskager præcis som min farmor lavede dem - altså med vanille og ingen marcipan

  -   2010-12-01 23:36:35
der skal tilsættes 75gram mazipan hvis det er håkonskager

  -   2008-01-04 14:54:03
Trillede stængerne i perlesukker ved at fordele sukkeret på plastfolie og trille stængerne frem og tilbage. Sluttede af med at trykke sukkeret lidt fast ved at trykke uden på plastfolien.På denne måde blev det klaret uden at få alt for fedtede fingre. Lod dem herefter stå koldt natten over. Resultatet blev de lækreste håkonskager min familie og jeg nogensine har smagt. Det bliver afgjort også næste års model for håkonskagerne.

  -   2005-01-01 01:01:01
De er gode, meeen 1 time i køleskabet er ikke nok. prøv at lave dem dagen før, så de har stået i køleskabet i en dags tid

  -   2006-12-09 11:24:21
mangler 1 ½ spsk vanillesukker

  -   2005-01-01 01:01:01
kagerne skal have mellem 7 & 15 min. afhængig af, hvilken type ovn du har/bruger. Men der er absolut ingen tvivl om at de smager godt :-)

  -   2005-01-01 01:01:01
for at sætte prikken over i'et, kan man tilføje chokalade stykker samt hakket nødder.

  -   2005-01-01 01:01:01
De er nemme og smager godt. De er gode at bage sammen med børn, da de bare skal skæres ud

  -   2005-01-01 01:01:01
de er bare gode