Håkonskager
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æltes. Trilles i tykke stænger der trilles i sukker. Stilles køligt ca. 1 time.
Skæres i ret tykke skiver ½ cm. og bages 7-10 minutter ved 200 grader C alm. ovn |
Håkonskagers historieHåkonskager er traditionelle norske småkager, som ofte spises i juletiden, men også til andre hyggelige stunder. Håkonskagers historie går helt tilbage til middelalderen i Norge, hvor de angiveligt fik navn efter Kong Håkon Håkonsson. Her blev de bagt til fest og højtider, særligt omkring jul, og det gør de stadig den dag i dag.Håkonskager er populære fordi de kombinerer simpel og nem bagning med god smag og tradition. Vores håkonskager opskrift er da også lige til at gå til. Det eneste, du skal bruge, er smør, hvedemel, flormelis, æg og lidt sukker som pynt. Mere skal der ikke til for at lave gammeldags håkonskager. Gammeldags håkonskager med et twistHåkonskager har en sød og let krydret smag, som passer godt til kaffe og te. Du kan vælge at tilsætte vaniljesukker, hakkede nødder eller små chokoladestykker til opskriften, hvis du vil give småkagerne et ekstra twist.Traditionen tro pyntes en håkonskage ikke med andet end lidt perlesukker, men du kan altså godt eksperimentere lidt med den traditionsrige småkage, hvis du har mod på det. Du kan eksempelvis pynte småkagerne med glasur, nødder eller sågar smeltet chokolade. |
Opskriften er vist 55813 gange,
og udskrevet 1392 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (37 stemmer) |
|
Kommentarer Lizzi Nyk. F. - 2024-12-11 10:38:34 Lærte at bage dem af min mor for 75 år siden. Børnebørnene elsker dem. Sprøde, lækre, smelter på tungen Per - 2020-12-07 17:22:48 Stillede rullerne i køleskab 3-4 dage men sukkeret smeltede, nogen gode råd omkring dette? Vibeke - 2015-03-22 15:57:57 håkonskager præcis som min farmor lavede dem - altså med vanille og ingen marcipan anonym - 2010-12-01 23:36:35 der skal tilsættes 75gram mazipan hvis det er håkonskager Nina M - 2008-01-04 14:54:03 Trillede stængerne i perlesukker ved at fordele sukkeret på plastfolie og trille stængerne frem og tilbage. Sluttede af med at trykke sukkeret lidt fast ved at trykke uden på plastfolien.På denne måde blev det klaret uden at få alt for fedtede fingre. Lod dem herefter stå koldt natten over. Resultatet blev de lækreste håkonskager min familie og jeg nogensine har smagt. Det bliver afgjort også næste års model for håkonskagerne. line - 2005-01-01 01:01:01 De er gode, meeen 1 time i køleskabet er ikke nok. prøv at lave dem dagen før, så de har stået i køleskabet i en dags tid doris - 2006-12-09 11:24:21 mangler 1 ½ spsk vanillesukker Charlotte - 2005-01-01 01:01:01 kagerne skal have mellem 7 & 15 min. afhængig af, hvilken type ovn du har/bruger. Men der er absolut ingen tvivl om at de smager godt :-) anonym - 2005-01-01 01:01:01 for at sætte prikken over i'et, kan man tilføje chokalade stykker samt hakket nødder. Karina Bragt - 2005-01-01 01:01:01 De er nemme og smager godt. De er gode at bage sammen med børn, da de bare skal skæres ud jygi - 2005-01-01 01:01:01 de er bare gode |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne