Håkonskager

Håkonskager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul - julen

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red:

Håkonskager, billede 4 Håkonskager, billede 1 Håkonskager, billede 2 Håkonskager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
375 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

125 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Pynt:
Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Opskrift:
Æltes. Trilles i tykke stænger der trilles i sukker. Stilles køligt ca. 1 time.

Skæres i ret tykke skiver ½ cm. og bages 7-10 minutter ved 200 grader C alm. ovn


karakterer:
Opskriften er vist 42163 gange,
og udskrevet 1182 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (37 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15651 (3726 kcal)
KJ pr. Portion 15651 (3726 kcal)
Vægt ialt 820 gram
Vægt pr. Portion 820 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1908 KJ (454 kcal)
Protein 5.6 gram
Fedt 26.4 gram
Kulhydrat 50.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2020-12-07 17:22:48
Stillede rullerne i køleskab 3-4 dage men sukkeret smeltede, nogen gode råd omkring dette?

Vibeke  -  2015-03-22 15:57:57
håkonskager præcis som min farmor lavede dem - altså med vanille og ingen marcipan

  -  2010-12-01 23:36:35
der skal tilsættes 75gram mazipan hvis det er håkonskager

Nina M  -  2008-01-04 14:54:03
Trillede stængerne i perlesukker ved at fordele sukkeret på plastfolie og trille stængerne frem og tilbage. Sluttede af med at trykke sukkeret lidt fast ved at trykke uden på plastfolien.På denne måde blev det klaret uden at få alt for fedtede fingre. Lod dem herefter stå koldt natten over. Resultatet blev de lækreste håkonskager min familie og jeg nogensine har smagt. Det bliver afgjort også næste års model for håkonskagerne.

line  -  0000-00-00 00:00:00
De er gode, meeen 1 time i køleskabet er ikke nok. prøv at lave dem dagen før, så de har stået i køleskabet i en dags tid

doris  -  2006-12-09 11:24:21
mangler 1 ½ spsk vanillesukker

Charlotte  -  0000-00-00 00:00:00
kagerne skal have mellem 7 & 15 min. afhængig af, hvilken type ovn du har/bruger. Men der er absolut ingen tvivl om at de smager godt :-)

  -  0000-00-00 00:00:00
for at sætte prikken over i'et, kan man tilføje chokalade stykker samt hakket nødder.

Karina Bragt  -  0000-00-00 00:00:00
De er nemme og smager godt. De er gode at bage sammen med børn, da de bare skal skæres ud

jygi  -  0000-00-00 00:00:00
de er bare gode