nakkekam (uden svær)1 1/2 - 2 kg. nakkekam (uden svær)
Marinade: Marinade:
1
flaske
rødvin1 flaske rødvin
1
løg i både1 løg i både
2-3
gulerødder i skiver2-3 gulerødder i skiver
1
laurbærblad1 laurbærblad
5-6
knuste enebær5-6 knuste enebær
2
kviste
timian2 kviste timian
3-4
stilke
persille3-4 stilke persille
Stegningen: Stegningen:
2
skiver
bacon2 skiver bacon
50
g.
margarine50 g. margarine
2-3
dl.
piskefløde2-3 dl. piskefløde
ribsgelé ribsgelé
salt salt
peber peber
Opskrift:
Læg kødet i en stor skål / gryde sammen med urterne / kryderrierne. Hæld rødvin over og lad det stå et køligt sted natten over. Vend det engang imellem, så al kødet kommer i kontakt med marinaden.
Tag kødet op af marinaden og dup det tørt. Si marinaden.
Skær baconen i tern og rist dem i en stegegryde. Smelt margarinen gylden heri og brun kødet på alle sider. Krydr med salt og peber og hæld ca. 2 dl af marinaden samt 1 dl af fløden ved. Læg låg på og lad kødet stege mørt i (ca. 1 1/2 time).
Tag kødet op og tilsæt resten af fløden. Spæ evt. med lidt mere af marinaden.
Jæn sovsen let og smag den til med ribsgelé.
Serveres med kartofler, ribsgelé og evt. waldorff-salat.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.3
(3 stemmer)
Opskriften er vist 15878 gange, og udskrevet 373 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider