Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Peberkager

Peberkager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet uden glasur

Indsendt :


Peberkager, billede 4 Peberkager, billede 1 Peberkager, billede 2 Peberkager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 dl. Sirup, mørk 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
100 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
1.5 dl. Kaffefløde 9% 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
2 tsk. Nelliker, stødt 1 tsk. 2.7 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 54 gram
1 tsk. Ingefær, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
1 spsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Glasur:
1 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
1 tsk. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Til dejen smeltes smør og sirup, og når det er lunkent, blandes puddersukker, kaffefløde og krydderier i, og dette afkøles helt, inden det meste af melet blandes i sammen med natron. Gem ca. 75 gram mel til æltning og udrulning. Dejen røres sammen, æltes ude på bordet med lidt restemel, og dejen skal være ensartet og blød.

Dækkes til og stilles køligt til næste dag, dog IKKE i køleskabet.

Så æltes den smidig, deles i mindre stykker, der rulles ret tyndt ud på et melet bord. Udstikkes her med forme, evt. efter pap, og lægges på smurte plader.

Bager på nederste rille ved 200 grader C. alm. ovn i 5 minutter, afsvaler et øjeblik, inden kagerne tages fra pladen og afsvaler på en rist.

Pynt eventuelt med kransekageglasuren, der tørre helt. Hertil røres æggehviderne med eddike og florsukker i ca. 10 minutter, til en glasur, der er lidt tyk, så den kan sprøjtes ud. Kom eventuelt lidt frugtfarve i. Hæld glasuren i en plastikpose, klip et lill bitte hjørne af, og du har en fin sprøjtepose.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (41 stemmer)

Opskriften er vist 152315 gange,
og udskrevet 4752 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 22121 (5267 kcal)
KJ pr. Portion 22121 (5267 kcal)
Vægt ialt 1485 gram
Vægt pr. Portion 1485 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1488 KJ (354 kcal)
Protein 4.5 gram
Fedt 9.8 gram
Kulhydrat 62.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Emilie  -  2017-11-28 09:27:44
Smagen er god, men dejen smuldrer og er umulig at rulle ud (og derfor umulig at stikke figurer af). Det kan liiige blive til pebernødder, hvis man ruller dem forsigtigt, men dejens konsistens er ikke optimal til noget som helst.

Johanne 14 år  -  2014-06-07 15:43:35
Godt råd: Brug flydende sirup andet er simpelthen ikke til at arbejde med.... Men kagerne er gode når først de er lavet 😋

Krestina  -  2012-11-18 17:55:39
Har i dag prøvet denne opskrift.God opskrift, men efter min mening skal der mindre mel i og mere smag. Det sidste forstået på den måde, at der skal mere krydderi og måske lidt mere sukker i. Selvfølgelig kommer det an på ens egen smag, men prøv dig frem.

Christina  -  2011-12-18 19:22:47
Er IKKE den store bager men de her blev rigtige gode! Vi havde udstikker med hjerter og engle og fik nok omkring 30stk af hver samt lidt til at lave pebernødder. Det eneste problem var at dejen smuldrede lidt for nemt når man skulle til at rulle den ud. Der skal altså ikke bruges så meget mel. Blev nød til at tilsætte lidt fløde hen af vejen for at få en nogenlunde konsistent. Tak for en god opskrift!

  -  2011-11-29 11:02:25
Hvor mange giver denne portion cirka?

  -  2011-11-23 22:33:20
må det godt stå over to dage og køle?

Rie  -  2011-10-19 11:04:05
Denne udmærkede opskrift vil blive brugt i Bagermester Harepus peberkageforretning i GellerupScenens opførelse af Dyrene i Hakkebakkeskoven Efterår 2011.

Anitta  -  2010-12-10 15:08:10
Kagerne blev rigtig flotte MEN, Ved ikke om det bare er mig der slet ikke kan finde ud af at bage eller???. Ingen i famileien kan lide dem, bortset fra den mindste i familien der har lurret at man kan slikke glassuren af og liste resten i skraldespanden.....

  -  2010-12-04 10:15:16
I peberkager er der ofte IKKE peber i! Og de stammer fra sverige;D

Bollus  -  2009-11-25 10:29:57
At pebre betød tidligere ikke kun at komme peber i maden, men at krydre i det hele taget (og at give en skarp smag). Derfor er det gamle navn peberkager ikke kun forbeholdt kager med peber i; det er en mere generel betegnelse for store og små, kanted og runde (såvel som figurformede) kager, bagt af en dej af hvede- eller rugmel, sødet med honning eller sirup, og tilsat krydderier som for eksempel ingefær, kanel, nelliker, og kardemomme Citat (http://www.jule.dk/index.php?sider=10485&kat=63)

Per  -  2008-12-21 00:14:05
Peberkager skulle være svensk, og lidt hen af vore brunkager, måske den kommer fra den hollandske speculaas

Magda  -  2008-12-02 18:24:35
Jeg kan godt li at det hedder Peberkager, og så er den uden peber

carsten  -  2008-11-30 12:39:13
det er for dårligt at der ikke er peber i peberkager

lina fra espergærde  -  2007-12-01 16:07:28
jeg har aldrig smagt bedre peberkager i mit liv

ditte, Odense  -  0000-00-00 00:00:00
de er sgu gode,du