Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Ovnstegt grågås

Ovnstegt grågås, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svømmefugle - Grågås - Grågæs

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 Grågås
50 g.Margarine
 
 Farsen
500 g.Svinefars
1 Løg
1 SkiveFranskbrød
1 Æg
50 g.Valnødder
 Salt
 peber
 
 Saucen
1 dl.fløde
2 dl.Vand fra grønsagerne
 Salt
 peber
 
Opskrift:
Franskbrødet skæres i tern og blandes med fløden dagen før, hvor blandingen "overnatter" i køleskabet.

Farsen blandes med fint revet løg, brødblandingen, grofthakket valnødder samt salt og peber.

Gåsen fyldes og lukkes med kødnåle, gnides med salt, peber og margarinen, hvorefter den lægges i en stegepose, som lukkes og der klippes et lille hul i posen i et hjørne der vender OPAD.

Ovnen stilles på 150°C og gåsen stilles ind.

Gåsen steger nu langsomt i 3-4 timer alt efter alder.

Når gåsen er mør tages den ud af posen og stegeskyen hældes i en gryde.

Gåsen flækkes forsigtigt, så farsen kan tages ud i et stykke, hvorefter resten af gåsen skæres i passende stykker.

Kødet placeres i et ovnfast fad, med en lille smule stegesky i bunden.

Skyen bringes i kog og fløde og ca. halvdelen af grønsagsvandet tilsættes og et koger let i ca. 5 minutter.

Herefter jævnes saucen med Maizena og smages til med salt og peber.

Før servering sættes gåsen i ovnen igen ved 150°C, hvor den varmes igennem.

Bliver saucen for tyk før servering tilsættes der grønsagsvand efter behov.

Serveres med Kartofler, gulerødder og broccoli.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (8 stemmer)

Opskriften er vist 37115 gange,
og udskrevet 1422 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  0000-00-00 00:00:00
manglende angivelse af hvor meget fløde man tilsætter den skive franskbrød der skal "overnatte"