Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Marokansk kylling (kyllingetagine)

Marokansk kylling (kyllingetagine), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Oprindelsesland : Marokko

MarokkoIndsendt :


Marokansk kylling (kyllingetagine), billede 4 Marokansk kylling (kyllingetagine), billede 1 Marokansk kylling (kyllingetagine), billede 2 Marokansk kylling (kyllingetagine), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 storkylling parteret
 
1 tsk.stødt ingefær
1 tsk.stødt sort peber
1/2 tsk.safran smuldret mellem fingrene
1 tsk.spidskommen
1 tsk.paprika
1/2 tsk.cayennepeber
 salt
 
3 fedknust hvidløg
1 storthakket løg
3 spsk.olivenolie
 
2 spsk.hakket persille
2 spsk.hakket koriander
2 dl.hønsebouillon
 
1 kopoliven sorte eller grønne efter behag, men helst uden sten
 skallen af en saltet citron eller 1 lille citron skåret i tynde skiver
 
 
Opskrift:
Put kyllingestykkerne i en skål sammen med krydderierne og lad dem marinere heri mindst 1 time.

Varm olien i en gryde og brun kyllingestykkerne heri. Tag dem af gryden og steg løg og hvidløg i olien.

Kom kyllingen tilbage i gryden, tilsæt persille, koriander og hønsebouillon. Lad retten småsimre 1 time.

Vask i mellemtiden de sorte oliven i koldt vand. Er de meget bitre, kan de med fordel lægges i en lille gryde, dækkes med koldt vand og gives et opkog. Smag på dem, er de stadig bitre, kan processen gentages 2-3 gange.

Fjern kødet fra den saltede citron og skær skallen i strimler eller i mangel af bedre skær en lille citron i tynde skiver og lad citron og oliven simre i retten de sidste 20 min.

Når kyllingen er meget mør, tages den op, lad skyen reducere og smag til med salt og krydderier.

Læg kyllingen tilbage i gryden og server.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (19 stemmer)

Opskriften er vist 69711 gange,
og udskrevet 1571 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

martinf  -  2012-04-28 09:27:48
virkelig en lækker ret!

Susango  -  2012-04-04 12:07:25
super opskrift. virkelig delikat med saltede citroner

jens og birgigt.  -  2011-01-06 20:21:14
INTET BEDRE END MAROKKANSK MAD!

  -  0000-00-00 00:00:00
suveræn!!!!!!!