Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Ølben

Ølben, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Revlsben

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Ølben, billede 4 Ølben, billede 1 Ølben, billede 2 Ølben, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
12 revelsben af 150 gram
1 mørk øl
1 laurbærblad
 Hel peper
 salt
 Timian
1 bouillonterning
5 dl.vand
 
Opskrift:
Revelsbenene strøes med rigeligt salt og trækker et par timer.

De kommes i en gryde med en mørk øl, en bouillonterning, laurbærblad, hel peper og timian. Benene koges til de er møre.

Herefter steges de brune i smør på en pande.

Ølben serveres med brunede kartofler og grønlangkål.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (57 stemmer)

Opskriften er vist 46825 gange,
og udskrevet 1066 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Kirsten Bornich  -  2009-03-28 06:04:28
Efter benene havde trukket i 1½ døgn og dryppet af, blev de løsfrosset og klar til grillen. Den meget velsmagende lage er hældt på isterningeposer og frosset de kan pifte enhver sovs op.

N. Bo Henriksen  -  0000-00-00 00:00:00
For det bedste resultat med denne egnsret fra Salling er det vigtigt at benene trækker i kogelagen op til 2 døgn !! - og husk selvfølgelig at øl skal være mørk Gambrinus både til kogning og til nydelse!

Christian Feddersen  -  0000-00-00 00:00:00
Tilsæt et par ituskårne løg under kogningen. Også skal benene i ovnen, på rist, efter de er stegt på panden. Her steger de færdig, til der ikke er mere fedt på dem. Husk mørk Gambrinus og snaps til!