Fyldt okseyderlår

Fyldt okseyderlår, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseyderlår

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Fyldt okseyderlår, billede 4 Fyldt okseyderlår, billede 1 Fyldt okseyderlår, billede 2 Fyldt okseyderlår, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.okseyderlår
12 bladefrisk spinat
2 forårsløg, finthakkede
40 g.smør
200 g.blåskimmelost
 friskmalet sort peber
1 spsk.olie
 
Opskrift:
Forvarm ovnen til 210 grader C. alm. ovn.

Fjern overflødigt fedt og sener. Skær en dyb lomme i den ene side af kødet.

Hak spinaten fint, og bland den med forårsløgene. Varm smørret på en pande, og svits spinat og forårsløg, til spinaten er blød. Tag panden af varmen, og afkøl blandingen.

Osten smuldres, og blandes i spinaten. Tilsæt peber.

Fyld lommen i kødet med spinatblandingen. Luk åbningen med kødpinde, eller snør stegen.

Varm olien i en stor stegegryde, læg kødet i, og brun det på alle sider ved stærk varme.

Læg kødet i en bradepande og anbring den i ovnen.
Steg i 40 minutter, hvis stegen skal være rød.
Steg i 50 minutter hvis den skal være rosa.
Steg i 1 time hvis den skal være gennemstegt.
Dryp den af og til med stegeskyen.

Tag stegen ud af ovnen. Stegen hviler varmt og tildækket med sølvfolie i 10 minutter. Fjern kødpinde eller snor inden den skæres.





karakterer:
Opskriften er vist 84107 gange,
og udskrevet 1892 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (14 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-04-13 10:11:09
Yderlår bør langtids braiseres ellers bliver det en skosål.

  -   2019-06-14 11:05:42
God opskrift. har selv højlænder og får mange stege når vi slagter, god og ny måde at forandre de mange stege, bruger også opskriften til tykke bøffer med fyld. :)

  -   2014-11-09 20:47:02
Min venninde og jeg lavet denne men med hvidskimmelost med trøffel istedet for blåskimmelost...Vil bare sige det blev super godt og mega nem at lave.

  -   2011-10-07 12:13:56
For at få plads til alt fyldet, og da der var plads til det så lavede vi 3 lommer i stedet for en. Fyldet blev pænt på plads under bruningen.

  -   2008-12-30 20:13:53
hejsa.. det var lige sådan en ny opskrift på oksesteg jeg stod og manglede. mange tak for det.Godt nytår