Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Bedstefar skæg kage

Bedstefar skæg kage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Bedstefar skæg kage, billede 4 Bedstefar skæg kage, billede 1 Bedstefar skæg kage, billede 2 Bedstefar skæg kage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
225 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
1.5 dl. Hindbærmarmelade 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Marrengs:
2 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Kokosmel 1 spsk. 2 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 35 gram
   
Opskrift:
Fedtstoffet blødgøres, konsistens som mayonnaise, og røres med sukkeret til en let og luftig masse, hvorefter ægget røres i. Dernæst tilsættes vanillesukker, fløde og mel, der i forvejen er sigtet med bagepulveret. Det hele røres forsigtigt sammen til en ensartet masse, kommes i bradepande ca. 23x33 cm.

Bages på ovnens nederste rille ved 200 grader C. alm. ovn i ca 20 minutter.

Marengsmasse:
Hvider piskes stive, og florsukker tilsættes lidt efter lidt under fortsat piskning og med forsigtighed, så massen ikke falder sammen.

Når kagen er bagt bredes hindbærmarmelade ud over, og ovenpå kommes den færdige marengs og kagen bages videre ved 150 grader C. alm. ovn i ca. 45 minutter.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Bedstefar skæg kage

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (59 stemmer)

Opskriften er vist 119257 gange,
og udskrevet 3901 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 25731 (6126 kcal)
KJ pr. Pers. 2144 (510 kcal)
Vægt ialt 1396 gram
Vægt pr. Pers. 116 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1842 KJ (438 kcal)
Protein 4.4 gram
Fedt 28.6 gram
Kulhydrat 43.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Hansen  -  2014-02-20 20:49:17
Det er ikke en Schakenborgtærte fra bageren i Chr.fed. Som jeg husker den var en lagkagebund, abrikosmarmelade, nøddebund, vaniljecreme med chokoladestykker i og øverst en fragelite"låg"

Tina M  -  2013-01-29 17:18:40
Har lige lavet den og der er alt for lidt sukker 3 spsk. til alt det smør, den var så tyk at jeg måtte mase den i bradepanden. Der står heller ikke hvornår man skal komme kokosmel i. øv spild af min tid :(

Elsebeth  -  2012-11-07 11:26:50
Mærkelige mål. Der er slet ikke væske nok i. Jeg syntes den skulle slettes fra kogebogen så andre ikke, som jeg, skulle smide det hele ud.

-  -  2012-10-23 20:07:46
Helt åndssvage mål - mangelfuld. Desuden står der ikke hvornår kokosmelet skal i.

  -  2012-06-30 14:27:39
kan man ik får den uden mælk og mel

Karina  -  2012-01-12 21:09:50
synes godt der må bruges flere æggehvider til marengsen... eller er det bare mig???

karina  -  2012-01-12 08:44:04
prøv med nutella i stedet for marmeladen :)

Mig :)  -  2011-05-28 11:26:59
kan den holde til dagen efter?

Sine  -  2011-05-25 14:19:33
Man kan altid putte jordbærmarmelade i, i stedet for hindbær hvis man syntes det er bedre.

  -  2011-03-13 14:25:40
Hvor er det underlige mål??

Ukendt.  -  2011-01-20 15:56:09
Underlige mål!

marie  -  2010-12-15 10:04:31
skal kokosmelet i marengsen, og i så fald hvornår? glæder mig til at bage den (:

Thea  -  2009-09-12 11:22:03
Sjovt navn (: