Bedstefars skæg

Bedstefars skæg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red:

Bedstefars skæg, billede 4 Bedstefars skæg, billede 1 Bedstefars skæg, billede 2 Bedstefars skæg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
  Fyld:
5 spsk. Hindbærsyltetøj 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Marengs:
4 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 tsk. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Blødt smør røres godt med sukkeret. Æggeblommerne røres i en ad gangen. Mel og bagepulver sigtes og røres i skiftevis med mælken.

Dejen fyldes i en smurt bradepande ca. 23x33 cm. Forbages ca. 20 minutter ved 170 grader C. alm. ovn på midterste rille, til overfladen er stiv.

Et jævnt lag syltetøj lægges på.

Æggehviderne piskes godt stive, og 4 spsk. sukker piskes i. Resten af sukkeret og eddike vendes i. Marengsmassen fordeles over kagen.

Bagetid:
Yderligere ca. 30 minutter ved 150 grader C. alm ovn, til marengsmassen er stiv og gylden.


karakterer:
Opskriften er vist 888870 gange,
og udskrevet 34610 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (388 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16934 (4032 kcal)
KJ pr. Pers. 1411 (336 kcal)
Vægt ialt 1217 gram
Vægt pr. Pers. 101 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1390 KJ (331 kcal)
Protein 4.8 gram
Fedt 10.5 gram
Kulhydrat 54.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Dorte  -  2022-08-12 18:19:09
Jeg rører kokosmel i marengsen, det kan vi lide

  -  2021-07-10 14:27:32
Kan varieres med 100 gr. Odense Marcipan med lakridssmag og saft og skal fra en halv citron i dejen. Der justeres evt. med mere eller mindre fedtstof eller mel for en korrekt konsistens.

Mig  -  2021-04-17 17:50:02
God kage,

Borchlarsen  -  2020-08-08 16:57:45
Den er super god kom dog lidt mere mælk i 5 stjerner herfra

Marianne Søgaard  -  2020-04-27 20:54:53
Bedste bedstefar med skæg ever! Så kort kan det siges :-) Måske lige til den søde side, så næste gang vil jeg komme lidt mindre sukker i selve kagen, ikke i marengsen. Men denne lille ting er ikke nok til at få den ned på en 4’er. Det bliver et stort 5-tal herfra!

Mette h  -  2020-01-30 15:24:52
Super fin kage jeg puttede reven skal og saft fra en appelsin det blev den ikke dårliger af.

Kageglæde  -  2019-10-19 13:38:23
Go kage

Jane  -  2019-06-23 15:39:15
Kan man bruge brombær i stedet for

  -  2016-10-07 17:41:33
vores variation af denne kage bruger vi æbleskiver, gerne fra syrlige æbler, som fyld. Kontrasten passer rigtigt syrligt med sødt, afhængig af æbler og sukker mængde blandt "bagere"

Jeanette  -  2016-09-22 18:43:09
Fin smag, dog lidt underlig smuldrende konsistens i dejen. Lækker marengs... Skal helt klart prøves igen, måske med et ekstra æg.

Maria   -  2016-09-04 14:59:23
Der står alm. ovn.. Jeg tog varmluft ovn og tiderne passede fint😊 Lækker kage helt traditionel opskrift☀️

Tina  -  2016-06-15 15:34:21
har lige bagt kagen.....og fulgte opskriften.....fyldet oven på blev perfekt men selve kagen smagte ikke så godt......dejen var klistret iforhold til andre kager jeg har bagt....men ungerne har lige givet tilbage melding påat den smagte godt :-)

Eva  -  2016-05-13 14:30:36
i stedet for marmelade bruger jeg rabarber , den bliver dejlig luftdig og smager kanon godt

monica  -  2016-04-23 16:27:47
fantastisk kage elsker den... jeg putter himbær marmelade i og lidt ekstra mælk dog bruger jeg altid mini mælk...

DJ Dorby  -  2016-02-19 14:04:50
god kage, nem at lave

  -  2015-07-09 19:57:53
Har prøvet denne, den er kvalmende sød, prøv denne fra bageriet og min afdøde fars bagerimesterbog, den er nu tilpasset i volume til hjemmets brug. " lille bradepande " for det første hed kagen i bageriet "bedstefar kage" Opskrift. 200 gr. magarine/smør 250 gr. sukker/melis 4 æggeblommer 6 tsk. bagepulver 110 gr. mel 130 gr. kartoffelmel 2,1/2 dl. mælk Fyld. 4 piskede æggehvider 250 gr. sukker/melis 120 gr. kokosmel pisk æggehviderne stift med 2 spk sukker,bland sukker og kokosmel i. dejen røres godt og bages ca. 25 minutter ved 170 grader, så kommes fyldet på, og kagen bages igen i 20 minutter lidt højere oppe i ovnen, til den er flot lysebrun i fyldet. prøv denne istedet, der skal ej marmelade på sådan en type kage her, det en stor misforståelse, marmelade hører hjemme i en hindbærsnitte osv, eller om man laver en marengsbund og kommer svedske marmelade og flødeskum på...tja. Hilsen Svend Bak Østergaard 8400 Ebeltoft

karen  -  2015-04-20 14:42:05
kan jeg bage den dagen før

Grethe  -  2014-11-06 16:16:21
en rigtig god kage ,

Bettina.1965.  -  2014-06-26 19:09:11
Jeg er ikke nogen bager eller en a la Mette Blomsterberg, men jeg elsker at bage og det ofte. Min erfaring siger mig, at bliver margensen ikke sprød kan det skyldes flere ting, bla kan ovnen være for varm. Sukkeret kan være pisket for længe så det ligesom klapper sammen, og så er det altid en super god ide, at putte en. Spsk eddike i margensen, så bliver den altid sprød:-) Håber det hjælper på dem der har spurgt.

Annika  -  2014-06-19 22:14:52
Lavede den som opskriften med et stort MEN, da jeg skulle bruge sukker til marengsen havde jeg kun 160g holden. Ser i komentarende at den sagten kan laves med mindre end opskriften siger. Dejligt!

  -  2014-06-06 16:33:14
Min marengs blev sej istedet for sprød øv øv øv. Nogen der har et bud på hvorfor? Bunden smager fantastisk og vil gerne prøve igen hvis jeg bare vidste hvorfor den blev sej og ikke sprød så jeg ikke laver samme brøler 2 gange

LAURA  -  2014-05-31 21:28:28
Jeg erstatter syltetøj med rabarber, jordbær, blommer og anden frugt. Med rabarber er det godt med en sød marens, men reducerer sukkermængden når jeg bruger frugt.

lækker kage  -  2014-05-24 04:19:30
den smager godt synes jef

Lis  -  2013-12-01 21:13:58
Kan kagen bages dagen før den skal serveres eller bliver den så kedelig?

Sonja  -  2013-09-29 15:18:13
Den er super god. Prøv med revet citron eller appelsin skal i dejen og friske æbler (revne eller i tynde skiver) på toppen i stedet for syltetøj... Himmelsk kage. Tak for en dejlig og vildt let opskrift. Den kan ikke gå galt :) Kun fantasien sætter grænser, det er jo tilladt at sætte sit eget præg på tingene ;)

KP  -  2013-09-15 21:44:45
SUPER kage.Uhmmm.

Morten Viuf  -  2013-06-25 07:14:19
Den er rigtig god

Else-Marie Lauridsen  -  2013-06-02 09:30:29
Som Helle Grønning skriver. Uden syltetøj og med kokosmel i marengsen. Sådan bagte min svigermor den, og så hed den Elvakage.

MIG!  -  2013-02-28 19:07:30
Kagen er rigtig god.

De sødeste piger i verden!<3  -  2013-01-03 15:44:37
Kan man godt bruge piskefløde i stedet for sødmælk?

Bille'n!:-)  -  2012-09-03 19:35:27
Jeg syntes bare den er UHM!!!!:-D

  -  2012-06-19 15:42:10
er kun ti har lige lavet den mums

pinky  -  2012-06-19 15:40:09
prøv at lave dem i muffins forme i stedet for en bageplade :-)

Fam. Jensen  -  2012-05-16 18:15:15
MUMS, den er god. TAK!

Bo Larsen   -  2012-04-25 15:56:25
Super god kage men synes at man godt kunne skrive at næsten alle slags syltetøjer kan gå der til har prøver mange og hver gang smagt helt vil godt

Kagekonen  -  2012-04-22 17:25:01
Øv en tør og kedelig oplevelse. Dejen var også meget tyk :(

Pernille  -  2012-04-20 09:18:50
Synes det er en fantastisk kage, kan ikke forstå hvor det går galt for jer det går galt for......min lykkes hver gang;-) og den smager fremragende....Jeg putter dog lidt mere mælk i dejen, minimælk, måske derfor der skal mere i?

  -  2012-04-13 17:57:58
Alt for sød!!!! Dejen var meget tung og klistret???

Camille  -  2012-02-26 14:57:39
Jeg lavede dem som muffins - et fedt alternativ! :)

  -  2012-02-25 09:29:10
Jeg syndes den er kanon go'

Kirsten  -  2012-02-04 16:17:52
Kan den fryses

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her