Norske klejner 02

Norske klejner 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

SmåkagerRet : Småkager - Klejner

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Oprindelsesland : Norge

NorgeFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red :
Norske klejner 02, billede 4 Norske klejner 02, billede 1 Norske klejner 02, billede 2 Norske klejner 02, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 g.gær
1 stor kop mælk (stor tekop)
2 æg
125 g.margarine
2 spsk.sukker
 hvedemel til det slipper
500 g.svinefedt til stegning
 
Opskrift:
Lun en stor kop mælk op til ca. 25-30 grader, kom derefter gær, æg, sukker og margarine i og rør det hele sammen. Tilsæt melet lidt efter lidt indtil dejen slipper. Drys lidt mel ud på bordet, og rul dejen ud uden at den bliver alt for tynd. Skær dejen ud med en klejnetriller, og vrid dem med det samme. Kom et 1/2 kg svinefedt i en gryde og varm op til det syder omkring en tændstik (den ende uden svovl). Kom derefter klejnerne op i fedtet og vend dem med en strikkepind. Klejnerne tages op når de er gyldne. Serveres varme med evt. syltetøj, flormelis eller lign.

Tips:

Hvis man vil have de norske klejner, skal man lave en gul glasur og komme på.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Norske klejner

karakterer:
Opskriften er vist 69133 gange,
og udskrevet 1871 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (67 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-11-11 15:54:29
Der står svinefedt - men det er palmin på billedet. Haha :D

  -   2010-12-11 00:53:57
Stinne28: Palmin er kokosfedt mens svinefedt er... ja - svinefedt! Det er vegetabilsk vs. animalsk! Smag og behag og vegetabilsk egner sig bedst hvis du skal byde ud til jøder og muslimer.

  -   2010-12-04 16:43:59
er let og lave smager godt

  -   2009-01-30 15:54:53
de er de jeg har smarkt i hele verden og tro mig jeg har været hele værden rundt

  -   2007-11-07 17:30:01
det skal være gult glasur, man kommer citronsaft og appelsinsaft i når man laver glasuren

  -   2007-10-06 21:13:39
rigtig god julehygge

  -   2006-12-05 21:08:10
norska kleiner er bara better

  -   2005-01-01 01:01:01
de gode :)

  -   2005-01-01 01:01:01
Laver dem i palmin, og putter appelsinskal i dejen. super lækker

  -   2005-01-01 01:01:01
Rigtig gode, og en af de få opskrifter der undgår Palmin som efter min mening ikke hører til hos klejner.

  -   2005-01-01 01:01:01
Tak for hjælpen, man vil jo helst lave det bedste 1. gang og lave det rigtig!!

  -   2005-01-01 01:01:01
Og ja stinne, de skal da koges i palmin. Se den anden opskrift på norske klejner

  -   2005-01-01 01:01:01
Skal man have norske klejner. skal man komme kardemomme og cirtonskal i !! Samt gul glasur .

  -   2005-01-01 01:01:01
Klejner kan sagtens koges i palmin

  -   2005-01-01 01:01:01
Er der nogen af jer, som har kogt dem i andet end svinefedt?? Hvad er forskellen på palmin og svinefedt?? Håber at nogen vil svare og hjælpe!!

  -   2005-01-01 01:01:01
Kan de ikke koges i Palmin??

  -   2005-01-01 01:01:01
fantastiske!!!! de smager for nice!!!

  -   2005-01-01 01:01:01
Skal man bruge svinefedt eller kan man bruge noget andet?

  -   2005-01-01 01:01:01
utrolig gode

  -   2005-01-01 01:01:01
den må være god?

  -   2005-01-01 01:01:01
Jamen.... bare fantastiske :D !

  -   2005-01-01 01:01:01
mangler lidt smag af jordnødder!

  -   2005-01-01 01:01:01
De er rigtig gode,

  -   2005-01-01 01:01:01
De er vildt gode

  -   2005-01-01 01:01:01
De er bedre end danske klejner for se smager af meget mere!! De er rigtig gode..

  -   2005-01-01 01:01:01
De er bedre end dansk

  -   2005-01-01 01:01:01
de smager vildt godt og sælges bedre end alt andet