Fyld:
Bland rosiner, korender, hakket citrusskal og halverede cocktailbær i en skål. Rør rom i, dæk med film og lad det stå mindst 2 timer, eller til rommen er absorberet af frugten.
Dej:
Gær opløses i håndvarmt vand; dækkes med film og stilles lunt i 5 min.
Varm smør, mælk, sukker og appelsinskal i en gryde, til smørret er smeltet.
Sigt 450 g af melet og saltet i en stor skål; lav en fordybning i midten og tilsæt gær, mælkeblandingen og sammenpisket æg. Rør det godt sammen. Tilsæt de resterende mel og rør en blød dej sammen.
Vendes ud på melet bord. Æltes i 10 min, eller til dejen er fast og smidig. Lægges i en let smurt skål. Dejens overflade pensles med smeltet smør eller olie; dækkes og sættes lunt i 1 time, til dejen er hævet.
Pres luften ud af dejen; ælt dejen ca. 1 min. Flades ud til et kvadrat på 25 cm; fordel frugt og mandler over dejen, fold den sammen over frugten og ælt frugten ind i dejen.
Rul dejen ud til en oval, ca. 30x20 cm, som lægges på bageplade; overfladen pensles let med smeltet smør. Pres kagerullen på langs ned i dejen. Fold dejen over denne fordybning, således at der er en 2 cm bred kant langs den ene side. Overfladen pensles med smeltet smør; tildækkes og efterhæver et lunt sted i 1 time.
Ovnen forvarmes til 180°. Bages i 30-35 min, eller til den er gylden. Afkøles på rist.
Drysses generøst med flormelis, og serveres i tykke skiver. (evt. med et par klatter smør oven på).
Tips:
Kan opbevares op til 1 uge. Dejen kan også formes som ca. 12 klöben, dvs. små stollen. Bagetiden er da ca. 15 min.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.6
(7 stemmer)
Opskriften er vist 22872 gange, og udskrevet 578 gange.
Energi:
KJ total 12607 (3001 kcal)
KJ pr. Stollen 12607 (3001 kcal)
Vægt ialt 1092 gram
Vægt pr. Stollen 1092 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1154 KJ (274 kcal) Protein 6.1 gram Fedt 8.0 gram Kulhydrat 44.3 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Per - 2020-12-25 13:53:59 Lidt kryptisk den sidste del med foldning, men vi folder det som et franskbrød, det fungerede fint.
Jonas Houmann - 0000-00-00 00:00:00 den er så god og så er den også hurtig og nem mine børn kan også lide den de har spurgt mig i 14 dage hvornår skal vi have det igen TAK!!
Birte Eliasen - 0000-00-00 00:00:00 Jeg syntes det er en meget nem og hurtig opskrift og kan varmt anbefale den til andre
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider