Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Julestollen

Julestollen, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Oprindelsesland : Tyskland

TysklandIndsendt :



Ingredienser:
1 1/4 dl.rosiner
2/3 dl.korender
2 spsk.blandet, syltet citronskal, hakket
2/3 dl.cocktailbær, halverede
2 spsk.rom
1/2 brevtørgær
1/4 dl.håndvarmt vand
60 g.smør
1 1/4 dl.mælk
60 g.sukker
1 tsk.revet appelsinskal
450-480 g.hvedemel
1/2 tsk.salt
1 æg, sammenpisket
2/3 dl.mandelspåner /splitter, hakkede
20 g.smør ekstra, smeltet, til pensling
 flormelis, til pynt
 
 
Opskrift:
En bageplade pensles med smeltet smør eller olie. Bland rosiner, korender, citrusskal og cocktailbær i en skål. Rør rom i, dæk med film og lad det stå mindst 2 timer, eller til rommen er absorberet af frugten.

Gær opløses i håndvarmt vand; dækkes med film og stilles lunt i 5 min. Varm smør, mælk, sukker og appelsinskal i en gryde, til smørret er smeltet. Sigt 450 g af melet og saltet i en stor skål; lav en fordybning i midten og tilsæt gær, mælkeblandingen og sammenpisket æg. Rør det godt sammen. Tilsæt de resterende mel og rør en blød dej sammen.

Vendes ud på melet bord. Æltes i 10 min, eller til dejen er fast og smidig. Lægges i en let smurt skål. Dejens overflade pensles med smeltet smør eller olie; dækkes og sættes lunt i 1 time, til dejen er hævet.
Pres luften ud af dejen; ælt dejen ca. 1 min. Flades ud til et kvadrat på 25 cm; fordel frugt og mandler over dejen, fold den sammen over frugten og ælt frugten ind i dejen.

Rul dejen ud til en oval, ca. 30x20 cm, som lægges på bageplade; overfladen pensles let med smeltet smør. Pres kagerullen på langs ned i dejen. Fold dejen over denne fordybning, således at der er en 2 cm bred kant langs den ene side. Overfladen pensles med smeltet smør; tildækkes og efterhæver et lunt sted i 1 time. Ovnen forvarmes til 180°. Bages i 30-35 min, eller til den er gylden. Afkøles på rist. Drysses generøst med flormelis, og serveres i tykke skiver. (evt. med et par klatter smør oven på).

Tips:

Kan opbevares op til 1 uge. Dejen kan også formes som ca. 12 klöben, dvs. små stollen. Bagetiden er da ca. 15 min.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.6    (7 stemmer)

Opskriften er vist 22235 gange,
og udskrevet 569 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Jonas Houmann  -  0000-00-00 00:00:00
den er så god og så er den også hurtig og nem mine børn kan også lide den de har spurgt mig i 14 dage hvornår skal vi have det igen TAK!!

Birte Eliasen  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg syntes det er en meget nem og hurtig opskrift og kan varmt anbefale den til andre