Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Svesketrifli

Svesketrifli, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Trifli

Hovedingrediens : Bær - Svesker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Svesketrifli, billede 4 Svesketrifli, billede 1 Svesketrifli, billede 2 Svesketrifli, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Sveskekompot:
400 g.svesker uden sten
3 dl.vand
1 tsk.friskpresset citronsaft
0.5 dl.cognac
 
 Vanillecreme:
30 g.Maizena majsstivelse
50 g.Sukker
2 Æggeblomme, pasteuriseret
1 vanillestang
5 dl.Sødmælk
 
16 makroner
 
 Pynt:
8 makroner
 
Opskrift:
Skyl sveskerne og kom dem i en skål. Hæld de 3 dl vand ved og stil skålen tildækket i køleskabet i ca. 1 døgn. Kom derefter svesker og udblødningsvand i en gryde. Kog sveskerne ved svag varme i ca. 10 min. Tilsæt citronsaft og cognac. Smag til.

Stil kompotten tildækket i køleskabet i ca. 3½ time eller til næste dag.


Vanillecreme:
Sukker, maizena og vanillekorn blandes og piskes godt med 1 dl af mælken. Til sidst tilsættes æggeblommen.
De resterende 4 dl sødmælk koges op i en gryde med den tomme vanillestang.
Så snart mælken koger, tilsættes de øvrige ingredienser. Koges op i 5 sekunder og hældes straks i en kold beholder. Afkøles helt. Cremen skal anvendes samme eller næste dag.


Ved serveringen:
Knus makronerne og fordel dem i 8 dessertglas. Hæld i hvert glas 1 spsk. kold Vanillecreme og fordel herpå sveskekompotten - ca. 3/4 dl i hvert glas. Hæld resten af Vanillecremen over desserterne og pynt med knuste makroner.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (33 stemmer)

Opskriften er vist 84552 gange,
og udskrevet 2567 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu