Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kalvekotelet med druer og aspargesfrikassé

Kalvekotelet med druer og aspargesfrikassé, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Kød i skiver koteletter schnitsler steak osv

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvekoteletter

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
4 kalvekoteletter
1/2 kg.grønne druer
50 g.bacon
3 skalotteløg
2 bdt.grønne asparges
1/2 fl.hvidvin
25 g.usaltet smør
1 bdt.frisk kørvel
400 g.nye kartofler
1 spsk.rapsolie
 salt
 peber
 
Opskrift:
Kalvekoteletterne gøres klar til stegning.

Vindruerne halveres, stenene fjernes, og druerne tørres i ovnen i ca. 15 min. ved 160°.

Bacon og skalotteløg skæres i meget små tern.

Asparges skæres på skrå og gøres klar til dampning.

På en forvarmet pande steges kalvekoteletterne ved middel varme 2 – 3 min. på hver side afhængigt af tykkelse, og alt efter hvordan du ønsker kalvekødet stegt. Når de er færdige, tages de af panden og holdes varme. På samme pande ristes løg og bacon – uden det bliver sprødt. Hvidvinen hældes på panden og koges ind (til der er ca. 4 spsk. tilbage). Saucen tilsættes koldt smør og smages til med salt og peber.

Asparges dampes i en gryde med 2 spsk. vand, lidt smør eller olie og salt i ca. 3 – 4 min.

Saucen anrettes på varme tallerkner med kalvekoteletten placeret midtpå. De ovntørrede vindruer lægges rundt om kalvekoteletten, og i en krans yderst på tallerkenen placeres aspargesfrikasséen pyntet med friskplukket, skyllet kørvel. Server nye kartofler til.

Tips:

Jo bedre hvidvin du bruger, jo bedre bliver retten.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 8432 gange,
og udskrevet 189 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu