sprængt kalvetunge, ca. 1-1,5 kg 1 sprængt kalvetunge, ca. 1-1,5 kg
kogning: kogning:
1
lille
gulerod 1 lille gulerod
1
løg 1 løg
1
porre 1 porre
1
kvist
timian 1 kvist timian
1
laurbærblad 1 laurbærblad
lidt sort peberkorn lidt sort peberkorn
skyrnet smør: skyrnet smør:
saften af en citron saften af en citron
tilsvarende mængde vand tilsvarende mængde vand
125
g.
smør 125 g. smør
salt salt
peber peber
Opskrift:
Kalvetungen sættes over i en gryde med koldt vand, så det dækker, og koges op. Der skummes grundigt, og tungen koger videre i ca. 1,5 time til den er helt mør - mærk efter ved at stikke i den med gaffel. Tag gryden af varmen og tag tungen op. Den tykke hud flås af, og tungebenet ved roden tages ud. Læg derefter tungen tilbage i kogevandet og lad den ligge og trække.
Servering:
Server med skyrnet smør, Stegte hvide asparges og Marinerede nye rødbeder.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 8303 gange, og udskrevet 145 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider