Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Laksefarseret helleflynder med hummersauce

Laksefarseret helleflynder med hummersauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : FladFisk - Helleflynder

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Laksefarseret helleflynder med hummersauce, billede 4 Laksefarseret helleflynder med hummersauce, billede 1 Laksefarseret helleflynder med hummersauce, billede 2 Laksefarseret helleflynder med hummersauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.helleflynderfilet
 
 Laksefars:
350 g.laksefilet uden skind
 Salt
 peber
1 æg
2 dl.piskefløde
 
 Pynt:
4 tørrede skyøre svampe
8 jomfruhummerhaler
 dild
 
 Dampning:
1 dl.hvidvin
0.5 dl.fiskefond
 
 Hummersauce:
200 g.hummersuppe
25 g.smør
1 spsk.Hvedemel
1 dl.piskefløde
 
4 dl.ris
1 bdt.grønne asparges
 
Opskrift:
Skyøresvampene overhældes med rigeligt vand og stilles i køleskab til næste dag.

Laksefars:
Laksen køres sej med salt og peber i en foodprocessor, ægget tilsættes og køre med, herefter tilsættes fløden lidt efter lidt til farsen har en passende konsistens.

Helleflydefileten deles i 4 portionsstykker som duppes tørre med et stykke køkkenrulle. Farsen puttes i en sprøjtepose med stjernetyld og sprøjtes på helleflynderen, der sættes en skyøresvamp på hver fisk. Overskydende fars kan sættes på panden og dampes med eller steges som fiskefrikadeller.

Helleflynder placeres på en pande, hvidvin og fiskefond hældes ved, der lægges låg på og fiske får lov til at dampe i ca. 10 minutter til kødet er fast og hvidt.

Jomfruhummerhalerne tages ud af skallen og dampes et par minutter i den resterende fond.

Hummersauce:
Hummersuppe, og piskefløde hældes på panden som fisken er dampet i, i den resterende fond, og bringes i kog. En smørbolle røres af smør og hvedemel, den tilsættes saucen, lidt efter lidt til saucen har en passende konsistens.

Fisken pyntes med de dampede jomfruhummer og frisk dild, serveres med kogte ris og kogte grønne asparges.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 11678 gange,
og udskrevet 98 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu