Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Rødvinsmarineret svinekam

Rødvinsmarineret svinekam, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinekam uden svær

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Rødvinsmarineret svinekam, billede 4 Rødvinsmarineret svinekam, billede 1 Rødvinsmarineret svinekam, billede 2 Rødvinsmarineret svinekam, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 g.svinekam uden svær
 
 Marinade:
1 flaskerødvin
10 enebær
10 helenelliker
1 skivetløg
2 skalotter i kvarte
4-6 kvistefrisk rosmarin
 
 Stegning
2 dl.balsamicoeddike
2 spsk.honning
2 pastinakker
6 rødløg
 
 Tilbehør:
 aspargeskartofler
 persille
 markchampignons eller alm. champignons
 hvidløg
 
Opskrift:
Begynd med at ridse svinekammens fedtlag i ca. 1x1cm. store tern (rids ned i kødet).

Anbring svinekammen i et fad og hæld marinaden over.

Lad svinekammen stå og trække i marinaden i mindst 12 timer, gerne længere. Vend den af og til.

Når stegen er færdigmarineret, anbringes den i et smurt ildfast fad eller brade pande.

Marinaden sies og gemmes til saucen.

Kog 2 dl balsamicoeddike sammen med 2 spsk. honning og hæld den hen over svinekammen.

Stil svinekammen ind i en 250 grader C. alm. ovn og brun den i 10 minutter, dæmp varmen til 160 grader C. alm. ovn og lad den stege videre i 1 3/4 time. Dryp af og til.

Den sidste halve time lægges rødløgene skåret i kvarter og pasti-nakkerne skåret i aflange stykker ved og braiseres med.

Når svinekammener stegt, (stegetermometeret skal vise den samme temperatur, som ved alm. grisekød) koges fadet/bradepanden af, og skyen blandes med den siede marinade (har man lidt vildtfond, kan man også komme det ved).

Jævn sky, marinade og fond med en "smørbolle".

svinekammen servers med rødløg og pastinak samt evt.: kogte og persilledryssede aspargeskartofler. Samt evt. en gang markchampingnons ristet på panden med lidt hvidløg og hakket persille.

En robust rødvin med saft og kraft vil være godt tilbehør.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (7 stemmer)

Opskriften er vist 62454 gange,
og udskrevet 2191 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Kisten  -  2017-01-14 17:23:55
Kan kødet ned fryses, jeg skulle have gæster, for de kunne ikke komme på grund af sygdom

Dennis Frandsen  -  2016-01-21 18:45:11
Det skal prøves denne weekend. Men jeg tænker jeg smider svinet på weberen istedet for.... Følger så opskriften så godt det er muligt. Har 2.5 kg kam til det.

  -  2015-06-26 11:57:58
Jeg er ved at lave denne spændende ret rødvins marineret svinekam, jeg undrer mig over at der slet ikke står noget om at den skal have salt. ????