Fyldt svinemørbrad med æbler, bacon og soltørrede tomater
Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Mørbraden afpudses, og der skæres et snit ned igennem den, uden at skære helt igennem. Læg et stykke film eller en pose ud på bordet og læg kødet flad på filmen. Læg endnu et stykke film ovenpå og bank med håndfladen til mørbraden er ensartet flad.
Steg bacon på en varm pande uden fedtstof. Kom æbletern og soltørrede tomater i og sauter i 2 minutter. Fordel fyldet på mørbraden. Krydr med salt og friskkværnet peber. Bøj hver ende ind og rul kødet sammen. Snør rullen sammen med kødsnor. Sørg for at mørbradrullen er lige tyk over det hele. Mørbraden brunes på alle sider i smør på en stegepande, og steger videre i ovnen ved 160 grader C. alm. ovn i ca. 30 minutter. Lad mørbraden hvile tildækket i ca. 15 minutter inden udskæring. Tag kødsnoren af og skær kødet i 1 1/2 cm. tykke skiver. Saucen : Varm smørret op i en gryde. Kom rødløgsringe i og sauter uden at de bliver brune. Kom appelsinjuice ved og lad det koge godt op, inden hønsefonden tilsættes. Lad det hele koge igennem i ca. 15 minutter. Smag til med salt og peber og jævn saucen med maizena udrørt i koldt vand. Hæld stegeskyen fra mørbraden og kom det i saucen. Kog kartoflerne møre og drys med krydderurteblandingen lige inden servering. Forslag til yderligt tilbehør: Smørdampede grønne asparges, forårsløg og søde ærter. |
|
Opskriften er vist 133507 gange,
og udskrevet 9731 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (68 stemmer) |
|
Kommentarer Onkel BroSten - 2019-08-18 21:06:17 Super alternativ til de “sædvanlige” svinemørbrad-opskrifter❣️ - ooog Jeps, nedjuster appelsinjuice.... Kandis1971 - 2014-08-18 20:30:34 Dette er en rat vi giver 10 her hjemme denne rat er ikke sidste gang vi laver den MUUUUUUUUUUUUUMS Ernst - 2012-06-09 23:57:44 Puttede Mørbraden i grillen med en håndfuld træflis det blev godt Susanne - 2010-06-22 20:56:27 Lavede min "egen" sovs som bestod af 1/4 l madlavningsfløde, finthakket frisk chili, karry. Meget speciel, delikat sovs. Hvis man laver retten til flere end 4 ville jeg bruge 2 mørbrad, lægge fyldet i midten og snøre de 2 mørbrade sammen. Det vil gå lidt hurtigere når der er "mere plads" til fyld. Gøsse Fotograf - 2010-05-13 16:33:15 Altså Foto Per. Drop den paraply, og giv billederne mere lys, og mere kontrast. Farverne er kedelige. og altid samme vinkel, mewn ellers gode billeder Marianne Pedersen - 2009-07-13 14:57:04 Super lækker, 3 gang jeg laver den, :) Christian - 2009-02-28 15:19:17 Super lækkert. Meget stor tilhænger af denne, og gæsterne med! Hanne - 2008-03-26 20:19:41 Super lækkert. Vær varsom med appelsinjuicen. Jeg tilsatte lidt karry og frik kværnet chilli i saucen, det var et frisk pift! Birthe - 2007-09-17 19:48:41 Det er det bedste vi har fået længe, jeg brugte ren appelsinsaft og det var bare rigtigt godt. ib nielsen - 2006-12-17 18:21:42 en god ret men som villy nielsen siger skale man kun bruge den halv mængde appelsinjuice Molly - 2005-01-01 01:01:01 Mine gæster var meget begejstret birgit - 2005-01-01 01:01:01 en lækker ret Susanne - 2005-01-01 01:01:01 En rigtig god opskrift. Villy nielsen - 2005-01-01 01:01:01 Pas på med appelsinjuice, prøv med halv mængde og smag til. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne