Rådyrbov med champignonsauce

Rådyrbov med champignonsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyrebov

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Rådyrbov med champignonsauce, billede 4 Rådyrbov med champignonsauce, billede 1 Rådyrbov med champignonsauce, billede 2 Rådyrbov med champignonsauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1200 g.Rådyrbov med ben
 smør
3.33 dl.Øl pilsner
3.33 dl.vand
2 løg
250 g.Champignon
 Salt
 peber
 
 Sauce:
2.5 dl.Piskefløde
 salt
 peber
 
 Smørbolle:
25 g.smør
1 spsk.hvedemel
 
 Tilbehør:
1000 g.kartofler
200 g.grønne bønner
250 g.champignon
 
Opskrift:
Brun boven på alle sider i smørret. Tilsæt øl og same mængde vand, løg i kvarte, halvdelen af de halverede champignon, salt og peber lad boven simre under låg i ca. 2 timer. Tilsæt ekstran vand undervejs, gryden må ikke koge tørt, de skal bruges ca. 1 l. væske ialt.

Tag kødet op og hold det varmt.

Si skyen og kom den tilbage i gryden. Kog imens skyen ind ved kraftig varme, til der ca. er 2 dl. Tilsæt piskefløde og lad saucen koge ved jævn varme under omrøring. Jævn saucen med melbolle af smør og hvedemel rørt sammen.

Kom lidt smør på panden og steg resten af champignonerne ved kraftig varme i ca. 8 minutter.

Pommes rissoles - Smørstegte kartofler
De kogte kolde kartofler steges i smørret, krydr med salt og peber. Serveres straks.

Sæt en ny gryde over med letsaltet vand og kog bønnerne i ca. 4-6 min, så er de stadig sprøde.


karakterer:
Opskriften er vist 124945 gange,
og udskrevet 4393 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Brian Trans  -  2021-05-01 22:29:15
Bacon tern giver noget, Okse bouillonterninger brug det med det samme det give en god smag, og vi brugte ikke fløde men sød mælk og ribs gele , det var bare guf

Camilla Lauritzen  -  2020-09-27 13:44:45
Ekstraordinær nem ret at lave - og virkelig lækker. Tilføjede lidt ribsgele til saucen, men lavede eller retten som foreskrevet: Super opskrift og ditto resultatat (og glade gæster).

SK  -  2020-01-31 19:32:21
Denne tilberedningsmetode kan anbefales. Det er nemt og kødet blev virkelig mørt.

Tommy   -  2019-07-17 00:29:05
Brugte friske kantereller samt porter og bacon. Lidt kryderkviste, Enebær.

Reidun  -  2018-04-22 22:02:37
Rigtig dejlig ret, kogte boven i 2,15 min. Dejligt mørt kød

  -  2017-07-27 00:49:08
Lækker sovs og godt kød. Dejlig ret.

Søren Holm  -  2016-02-14 19:37:37
Hold øje med vædsken. En øl er ikke meget. Min bov simrede helt tør. Man bør nok bruge mindst to øl.

Karl Waack  -  2015-06-07 09:38:45
Brug fedtstof fra let røget bacon til at brund kødt i, det giver lige sovsen det sidste pift til vildtsmagen. Hvis du bryder dig om det lidt røgede.

Anders Sørensen  -  2013-11-16 19:30:12
Det er en fantastisk opskrift den kan anbefales på det kraftigste, smager helt fantastisk. tak for en god opskrift.