Bûche de Noël (Juletræstamme)

Bûche de Noël (Juletræstamme), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Diverse produkter - Nougat

HøjtidJul - julen

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :


Bûche de Noël (Juletræstamme), billede 4 Bûche de Noël (Juletræstamme), billede 1 Bûche de Noël (Juletræstamme), billede 2 Bûche de Noël (Juletræstamme), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Creme:
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Nougat blød
50 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
   
  Sirup:
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Rom 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Rouladebund:
4 Æg, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
   
  Overtræk:
150 gram Mørk chokolade 86% Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 Æggeblomme, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
2 spsk. Rom 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
Cocktailbær, syltet 1 tsk. vejer 3.2 gram
1 spsk. vejer 9.7 gram
1 dl. vejer ca. 65 gram
Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
  kristtjørn
   
Opskrift:
Creme:
Skold og smut mandlerne. Hak dem fint, og rist dem derefter gyldne på en tør stegepande eller i mikroovn. Kom piskefløde og nougat i en gryde, varm det forsigtigt op, og lad det småkoge i ca. 10 min. under meget jævnlig piskning. Tilsæt de ristede mandler, og køl cremen af, til den er smørbar.

Sirup:
Kog siruppen sammen nogle minutter.

Rouladebund:
Pisk æg og sukker meget længe, så det bliver hvidt og tykt. Sigt mel og kakao og vend det i dejen uden at røre for meget. Bred dejen ud på et stykke bagepapir eller rouladeform og bag bunden 8-10 min. ved 200°, til den føles fast.
Vend bunden ud på et stykke sukkerdrysset bagepapir og stænk den med siruppen.

Smør den afkølede creme på bunden og rul den stramt sammen på den lange led. Pakkes ind i bagepapiret rullet stramt om rouladen og evt. stanniol uden om for at holde den stram. Stilles i køleskab til den er gennemkold, gerne til næste dag.


Overtræk:
Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt dem i en skål over vandbad. Pas på chokoladen ikke bliver for varm. Rør æggeblommer og rom i. Pisk fløden stiv og rør den i den afkølede chokolade.

Skær enderne af rouladen af på skrå. Anbring dem på træstammen. De skal forestille resterne af 2 grene. Lim dem fast med lidt Overtræk. Fordel Overtrækkket på kagen. Træk en gaffel på langs gennem glasuren, så den kommer til at ligne bark. Drys med lidt flormelis og kakao, og pynt med nødder og røde bær.

Læg rouladen i køleskabet.
Den kan holde sig 4-5 dage.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (19 stemmer)

Opskriften er vist 47378 gange,
og udskrevet 967 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 21894 (5212 kcal)
KJ pr. Pers. 2736 (651 kcal)
Vægt ialt 1699 gram
Vægt pr. Pers. 212 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1288 KJ (306 kcal)
Protein 5.4 gram
Fedt 20.3 gram
Kulhydrat 24.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Nickolas  -  2015-12-26 13:58:27
Opskriften er rigtig god! Har dog nogle tilføjelser for at gøre den endnu bedre..: Rouladebunden: Adskil æggeblommer og hvider, hvor æggeblommerne piskes sammen med sukker og smør og mel. Æggehviderne piskes hvide/stive og vendes herefter forsigtigt i dejen. Personligt ville jeg droppe kakaoen og så bae den 12 min ved 180 grader. Ville så stænke bunden med Grand Marnier i stedet for rom Ellers er opskriften helt i tråd med den jeg kender fra Frankrig.

Benedicte  -  2015-12-16 22:36:25
Kan der bruges andet end rom? Har I ikke billede af kagen.

Victoria  -  2014-12-03 01:21:15
Jeg har altså oplevet juletræstamme, der var lavet som en slags mousse med sødkastanjemos, og uden rouladebund. Jeg skal prøve at få fat på opskriften og lægge den på siden. Og da det jo drejer sig om JUL, så synes jeg, at I allesammen burde været søde mod hinanden, også i skrift.

  -  2012-12-15 08:01:10
Bonjour - der må være meget lidt frankofil stemning over mennesker, der kan skrive så "råt" og kantet til hinanden..... Godt jeg er franskmand.....Bruno.

pauline  -  2011-12-27 10:56:59
marron betyder også brun :) men helt enig i at der ikke er nogen grund til at skrive så groft... det er nemlig en Bûche de noël, for alle opskrifter på den minder meget om denne, så det kan vel ikke være andet? er den forresten god?:P har før smagt en min farfar havde med fra ruths hotel, men er ikke sikker på om denne smager ligesådan, da de jo tit laver deres "egne" opskrifter på ruths:)

karim  -  2010-12-25 09:59:10
hvad er rom

Anne-Grethe  -  2009-11-20 00:21:43
Kagen hedder helt rigtig Buche de Noel, marron betyder kastanie og det er der jo ikke i denne kage så jeg synes at Line selv bør tænke før hun taler

  -  2009-11-09 21:54:02
hvorfor det sure opstød, opskriften er sikkert lige go uanset navnet....

Line  -  2006-12-06 09:46:15
Det du tænker på er ikke "Bûche de noël", men tilgengæld "bûche de marron". Det eneste jeg har at sige er: tænk før du taler!