Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Tournedos rossini

Tournedos rossini, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad øvrigt

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :



Ingredienser:
2 tykke skiver oksemørbrad
2 spsk.olie eller smør til stegning
2 spsk.kødekstrakt
25 g.smør
50 g.foie gras
1 dl.madeira
 friskmalet sort peber
 
Opskrift:
Kødet drysses med salt og peber, hvorefter det steges i hed olie på en pande i 3-10 minutter på hver side alt efter, om man ønsket kødet rødt eller gennemstegt. Læg det på et ildfast fad og hold det varmt.

Smørret kommes på panden sammen med kødekstrakten, madeiraen tilsættes (evt. sammen med en smule kogende vand), og saucen hældes over tournedos'erne.

Fordel skiver af foie gras over kødet og server med stråkartofler og smørvendte grønærter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (82 stemmer)

Opskriften er vist 26502 gange,
og udskrevet 556 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

rolig fyr  -  2009-11-08 17:31:45
lær lige retten før i hagler kokken ned. Hvor er trøfflerne??

Bente  -  2009-07-20 22:25:23
Før bøfferne steges rulles et par skiver spæk eller bacon rundt om de høje sider og fastholdes med enten bomuldsgarn eller tandstikker. Dette for at holde på kødsaften. Efter stegning fjernes fedtstrimlerne igen.

kdk  -  2008-12-28 22:23:16
Enig: Fjern skorpen fra brødet for derefter at blive ristet gylden i smør på panden. Foie gras’en skal krydres let med salt og peber og stegt på en meget varm pande indtil at den var grylden og sprød. Kan holdes varm i ovnen. Tournedoserne skal steget i det afsmeltede foie gras-fedt, for efterfølgende at følge Foie gras’en i ovnen. Panden skal efterfølgende koges af med et glas madeira, som fik lov til at koge ned til en tredjedel. Den nedkogte vin tilsættes efterfølgende en deciliter demi glace og indkoges, tilsidst smagt til med salt og peber og madeira.

Tao  -  0000-00-00 00:00:00
den mest forfærdelige amatøropskrift på en ellers fremragende ret, jeg nogensinde har læst