Marmorkage 05

Marmorkage 05, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Kager i formRet : Kager i form - Skærkage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Marmorkage 05, billede 4 Marmorkage 05, billede 1 Marmorkage 05, billede 2 Marmorkage 05, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
125 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
175 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 Æg, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
3 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
2 spsk. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
Opskrift:
Margarinen røres blød. Sigtet flormelis drysses i. Hele æg tilsættes et ad gangen.

Mel og bagepulver sigtes sammen og røres i dejen skiftevis med mælken.

Godt 2/3 af dejen lægges i den smørsmurte, melstrøede sandkageform.

I resten af dejen røres kakao, vanille og 2 spsk. mælk. Den mørke dej lægges på den lyse og dejene blandes med en gaffel.

Kagen stilles i en kold ovn.
Bages 1 time ved 175 grader C. alm. ovn.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Marmorkage

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (86 stemmer)

Opskriften er vist 147503 gange,
og udskrevet 3182 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 12059 (2871 kcal)
KJ pr. Portion 12059 (2871 kcal)
Vægt ialt 951 gram
Vægt pr. Portion 951 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1268 KJ (301 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 13.5 gram
Kulhydrat 40.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Vita dalgas gammel  -  2018-04-20 18:37:25
Den var hel perfekt, smagte som den skulle og var tilpas fugtig. Jeg kan varmt anbefale at bage denne kage.

Husets bagemester  -  2018-02-17 16:12:56
Super god kage! Ikke tør, men heller ikke våd. Hver gang jeg har bagt den er den perfekt og lækker! Kan ihvertfald bruges som en kage til fødselsdag eller lignende

Michelle   -  2016-10-08 19:03:00
Smager af mel... skulle nok have brugt sukker og ikke flourmelis som andre har påtalt herinde.. den endte desværre i skraldespanden. kan ikke anbefales

Samy  -  2016-03-11 19:16:47
Jeg glemte bagepulveret i den ene, men den hævede fint alligevel! Dog er den lidt mere tør, men ungerne kan godt lide den!

Olivia  -  2015-12-17 16:11:38
Super god kage! Synes det fungere fint med flormelis. Ikke sukker, for at få den rigtige sandkage konsistent er det flormelis som er det optimale at anvende :-)

Marmor begynder o.O   -  2015-07-10 22:05:15
Smelt margarinen og sukker deri, eller alm. Flydende margarine og sukker i? :-)

Kage mesteren fra 5 klasse  -  2015-03-25 15:40:44
Min mor siger at da hun var barn kan hun huske at marmor kager var sådan nogle tørre nogle. Men den her der dejlig svampet og min klasse er vilde med den:)

  -  2013-01-06 11:21:39
Det er en god ide at brug sukker istedet for flormels og hvis man vil have den lidt fin kan man først helde halvdelen af det lyse så det mørke og så den anden halvdel af det lys, så tager man en kniv eller en metal strikkepind og stikker ned ii kagen nogle gange forskellige steder. Signe Ps. Er kun snart 12 år men har lavet den sådan i hjemkundskab. (-:

Sobhan   -  2012-11-26 11:11:51
Kagen er super god og smager godt jeg elsker den

Charlotte  -  2012-08-05 13:51:05
Jeg synes bestemt kagen er super!:0)

  -  2012-04-02 13:14:31
Jeg brugte sukker, da jeg lavede den, og jeg må sige, at den blev god. Det er min yndlings marmorkage. Har også prøvet at lave dem i cupcakeform. De blev også super lækre, men de skal have lidt kortere tid i ovnen... God opskrift!

  -  2011-11-12 13:01:09
Fantastisk kage! Hvis man bare husker at bruge sukker for flormelis, så er den fantastisk!

Sahara  -  2011-04-02 22:20:37
Jeg elsker altså den her opskrift den er super nem, jeg laver den tit vis sukkertrængen lige melder sig ;)

Den glemsomme!  -  2011-02-22 11:59:18
Husk Magarinen!! Jeg glemte den, så nu er det et gummi brød! :O Ups...

Jeanne  -  2010-11-19 13:09:21
GOD KAGE !! - dog med sukker . Ingen flormelis . ;)

Per  -  2008-08-26 21:29:24
Flormelis er findelt/blendtet sukker mon ikke du har brugt Flormel som er hvedemel. Melis er sukker og flormelis er så findelt/blendtet sukker.

jose  -  2008-04-28 17:07:48
dem der skriver dårlige kommentare til den her ved ikke hvad de taler om den er go.

Ane  -  2007-10-21 18:32:46
Brug IKKE flormelis, men sukker. Kagen smager af mel!

  -  0000-00-00 00:00:00
den opskrift er helt mærkelig!