Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Marmorkage

Marmorkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Sandkage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Marmorkage, billede 4 Marmorkage, billede 1 Marmorkage, billede 2 Marmorkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
225 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
2 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
   
Opskrift:
Rør smør og sukker godt sammen og rør vanillen i. Tilsæt æggene et af gangen og rør godt mellem hvert.

Bland bagepulver i melet og rør melet i dejen skiftevis med fløde eller mælk.

Tag 1/3 af dejen fra og rør kakao i.

Kom halvdelen af den lyse dej i en smurt sandkageform. Kom den mørke dej herpå og herover igen den lyse dej. Vend lidt rundt i kagedejen med en kniv, så kagen marmoreres.

Bag kagen ved 175 grader C. alm. ovn i godt 1 time.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (466 stemmer)

Opskriften er vist 596632 gange,
og udskrevet 17513 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 16612 (3955 kcal)
KJ pr. Pers. 2076 (494 kcal)
Vægt ialt 1015 gram
Vægt pr. Pers. 126 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1636 KJ (389 kcal)
Protein 5.6 gram
Fedt 22.5 gram
Kulhydrat 42.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

mathias cosmus  -  2020-11-05 08:49:33
den var fin men ikke nok til en god sjat morgenmad :D

Christina  -  2020-02-14 12:54:29
Har lige lave kagen. Nem og ligetil. Jeg har brugt en silicone rugbrødsform og givet kagen 1 time og 10 min. og den er perfekt og nem at få ud af formen.

Maria  -  2019-10-23 00:21:21
Supergod opskrift, nem at lave og bager fint. Brugte dejkroge til at røre smør og sukker sammen og skiftede derefter til piskeris til resten af ingredienserne.

Helle   -  2018-06-16 23:07:52
Smager virkelig godt. Brugte letmælk i stedet for fløde og bagte den i en springform i Ca 30 minutter. Perfekt 👌

Nini  -  2018-06-05 10:58:30
Jeg laver den jævnligt da min svigerfar elsker marmorkage. Super opskrift. Jeg har aldrig haft problemer :)

Tove  -  2017-11-13 13:48:48
Jeg har bagt den i sandkageform på 1.5 l form. Hævede flot op, men dejen flød ud over kanten. Pludselig faldt den helt sammen,men kun på midten😩Øv

Anne  -  2017-10-28 12:08:16
Har gjort alt som det står, men den er faldet fuldstændig sammen - er stadig i ovnen og der har ikke været lukket op på noget tidspunkt ☹️

Linda  -  2017-01-15 13:22:51
Rigtig god og nem kage. Hele familien elsker den. Brugte mælk i stedet for fløde...

Camilla  -  2016-12-10 12:37:31
Mega god kage! Laver den hele tiden. Elsker den.❤️

CN  -  2016-06-26 18:35:03
Rigtig god. Den var allerede færdig efter en halv time i ovnen, men var dog meget tynd, den kunne nok godt have brugt mere bagepulver.

Tis  -  2015-09-05 14:28:28
Min kage fik en halv time ok blev fin det kommer nok an på ovnen

Lærke  -  2015-09-05 11:32:06
Rigtig god kage. En god harmoni af de forskellige deje.

Tina  -  2015-08-26 10:41:12
Den er alt for fed, vil bruge mindre smør næste gang.

Mie  -  2015-04-02 13:55:29
En af mine personlige favorit kager og selv min far, der ellers ikke kan lide chokoladekage spiste med største fornøjelse.. ;) Så den får et stort 10-tal fra mig.. :D

Nanna  -  2014-10-03 14:37:44
Super lækker kage, selvom jeg lavede kvart posion og kom dejen i muffins forme. Super lækre😃

  -  2014-08-30 16:50:27
Mmmm..bare lækkert😂 Men kan nu bedst lide den lyse dej

DEN LÆKRE LÆRKE  -  2014-04-14 18:05:08
Hej! Skal man bruge piskefløde til kagen?

Ulla  -  2014-03-22 14:15:43
Har lige bagt denne kage, og den smager fantastisk. :) Det bliver absolut ikke sidste gang jeg bager den. :)Tak for opskriften.

Michelle j   -  2014-03-02 18:04:54
Har lige smækket den i ovnen håber den bliver god :)

Mig  -  2014-02-15 13:22:06
Så er kagen i ovnen, håber den kommer til af smage godt :p

Dansemusen.  -  2014-02-03 17:12:52
Det er en rigtig lækker kage, jeg lavede dobbelt portion og bagte den i en springform, hvor den fik ca. ½ time længere. Kan varmt anbefales.

anonym????  -  2014-01-19 13:41:22
Skal til at bage den glæder mig :$

LK  -  2013-12-03 23:29:25
Rigtig lækker kage. Jeg smeltede smørret og piskede længe, så kagen blev luftig. Til alle dem der fik en tør kage ud af det, så afhænger bagetiden jo af ovn, form osv. Så 1 time er vejledende. Brug en nål eller gaffel til at tjekke om kagen er færdig allerede efter 45 min. Og dig, der fik en brændt bund: lad være at sætte kagen så langt nede i ovnen. God kagebagning til alle :-)

  -  2013-11-08 08:56:00
Du skal bare bruge bageparpir i tryk bargepapir i klip i hver hjørne så det passer til formen

Styhm  -  2013-09-13 11:46:30
Er der nogen der har et forslag til, hvordan man får kagen ud af formen uden den går i stykker ? jeg har altid problemer med at få den ud i et stykke, uanset hvor meget jeg smører formen.

Varunika   -  2013-09-10 17:38:19
Hej jeg vil spørge skal, smørt var lidt blødt eller normalt

Dorthe & børn  -  2013-06-26 19:14:54
Udemærket opskrift. Her brugte vi margarine og det fungerer fint. Inden jeg kom mælk (ikke fløde) i, delte jeg portionen i to...så i chokloladedelen kom der mælk og i den lyse appelsin juice og rød frugt farve :-) Den blev super flot og skal prøves i flere varianter...både smag og farver.

  -  2013-05-28 15:38:13
put lidt mere bagepulver i min hævde ikke rigtigt

  -  2013-04-02 19:22:51
kan man godt komme mælk i istedet for piskefløde? :O

Den seje  -  2013-01-28 13:50:59
Mumme numme nums! Den er lækker!

Camilla Kurup  -  2012-10-20 21:23:33
Tør og kedelig og delte sig i to på vandret led da den skulle ud af formen, det syntes jeg var mega ufedt når man ellers skulle side og familie hygge med kage.....

Mig  -  2012-10-11 21:11:40
Jeg syntes at det er en SUPER kage. Har selv bagt den to gange, men den anden gang var den stadig flydende indeni, så jeg måtte gi den næsten 2 timer, men stadig MUMS

Justine  -  2012-09-14 20:49:09
Lækkert, super kage.nemt og hurtig at lave.har lavet det mange gange :) tak for opskriften

H  -  2012-08-09 15:14:50
Skal lave den idag. Håber sgu det går godt :D

Signe  -  2012-08-09 09:34:50
Lækkert.. Jeg brugte en lille bradepande 20x30 og der blev den også god og her er der kage til ca 10 personer. Jeg brugte lurpak usaltet smør, den blir kagen lidt mere cremet af.. Mums mums...

  -  2012-08-08 12:29:41
Jeg prøvede at bage denne kage i går og den blev spist næsten lige så hurtigt som den blev bagt. Den er nem at bage og smager forrygende.

  -  2012-07-16 20:16:07
Rigtig god

dejlig  -  2012-03-31 15:24:15
rigtig god elsker den hjemme hos os er det favoritten <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

  -  2012-03-25 09:14:30
Tror jeg prøver den;D

  -  2012-03-24 16:34:48
Lidt for sød til min smag,så får 4 fra mig i karakter.

Hobby Bageren  -  2012-03-22 21:02:23
Helt igennem fantastisk opskrift! Super let at lave og så smager den suverænt! Server gerne nybagt mens den stadig er lun - uhmm! Jeg bagte den længere end der står i opskriften og brugte sødmælk i stedet for fløde og rørsukker i stedet for alm sukker. TIP brug opskriften til alm sandkage ved at undlade kakaoen - det giver et lige så godt resultat :)

Crazy  -  2012-01-28 19:22:15
Kan man lave den uden piskefløde? ELler er det en must?!!

signe kysser  -  2011-11-14 12:06:52
mhmmmmm super

Vivi  -  2011-09-17 19:13:26
Den er rigtig god, men fed synes jeg. Jeg vil lave den med mindre smoer en anden gang.

The Cake Master!<3  -  2011-09-13 17:54:45
Kagen er Supergod ;D (og jeg er en 14 årig kageelsker :) prøv med noget smeltet chokolade (eller glasur) oven på efter dejen er færdigt, også lad den stå ved stuetemp. :D

Kageelsker  -  2011-06-05 18:11:49
Mmm den virker dejlig :-). Har lige sat den i ovnen så nu må vi see ^^

kage elskeren  -  2011-05-20 15:52:28
hej denne kage er mega god du kan lave den med mælk i stedet for fløde jeg smeltede smøret inden i 50 seknder og kagen blev mega luftig prøv det!! :-D <3

Juliane  -  2011-05-07 22:20:36
Mangler hurtig svar.. Kan denne bages i spring form, eller bradepande form? I så fald i hvor lang tid?

  -  2011-04-09 18:51:28
Den virker god og nem

HE  -  2011-03-21 14:05:36
Kagen bliver supergod!! I stedet for piskefløde, har brugt mælk og fremfor smør, brugt olie.

Lla  -  2011-02-07 17:19:32
Der står øverts at den er til 8 pers. Du kan også ændre antal personer, så skriver den hvor meget du så skal bruge :)

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her