Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Kartoffelmoussaka

Kartoffelmoussaka, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Moussaka

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Grækenland

GrækenlandIndsendt :


Kartoffelmoussaka, billede 4 Kartoffelmoussaka, billede 1 Kartoffelmoussaka, billede 2 Kartoffelmoussaka, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
700 g.hakket oksekød
2 løg
2 spsk.olie
 salt
 peber
 timian
 basilikum
 persille
 laurbær
1 ds.flåede tomater
 
1200 g.kartofler
 
 Sauce:
10 dl.sødmælk
75 g.Smør
100 g.Hvedemel
4 Æggeblomme
70 g.Parmesanost. revet
0.5 tsk.Muskat
 Salt
 Peber
 
50 g.revet ost
 


Opskrift:
Løg i tern og kød brunes i olien. Tomaterne tilsættes. Småsnurrer ca. 10 minutter. Smag kødsovsen til med krydderierne.

Kartoflerne skæres i ca. 0.5 cm. tykke skiver. Som steges let på en pande eller i wok uden at skulle være helt møre.

Sauce:
varm mælken i en gryde men den må IKKE koge. når den er varm sættes den til side. smelt smørret i en gryde og tilsæt melet og rør. derefter tilsættes mælken og rør med et piskeris til den begynder at blive tyktflydende. fjern sovsen fra varmen og tilsæt de 3 æggeblommer og pisk. tilsæt ost (gem lidt til toppings) og muskatnød og salt & peber.

Læg kartofler og kød lagvis med i et ovnfast start med kartofler og slut med kød (2 lag af hver). Saucen fordeles herover og til slut drysses lidt revet ost over.

Sæt fadet i oven 45 minutter ved 180 grader C. alm. ovn (til kartoflerne er møre), skru så op for varmen til 200 grader C og giv den 10-20 minutter mere indtil den er pæn lysebrun på toppen.

Serveres med salat og flute.

karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (65 stemmer)

Opskriften er vist 193233 gange,
og udskrevet 6969 gange.
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Anonym   -  2016-03-05 21:36:50
Super lækkert. Vi tilsatte ca. 2 tsk kanel for at få den helt rigtige moussaka smag, og dryssede salt på kartofler og squash inden kødsovsen kom på, Hele familien elskede det.

anonym  -  2015-09-28 10:00:55
Hovedingrediensen er da oskekød? 700g i forhold til 500g.

Dennis Flemling  -  2008-05-03 14:57:02
Jeg blev nød til at koge kartoflerne lidt først, ellers endte de op med at være halv rå. Fantastisk med hvidløgspeber og græsk krydderi samt en god salat til med oliven i.

Sarah & Andreas  -  2007-08-04 18:05:15
Smagte SÅ godt! Vi reducerede blot mængden!. Mums!

Per  -  2007-06-15 08:58:30
I stedet for at vente med osten kan man lægge et stykke folie over som fjernes de sidste 10 minutter.

  -  2007-03-06 20:33:14
Man bruger altså auberginer og ikke squash!!!!

Maria  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg havde ikke alle de forskellige krydderier så jeg brugte bare "Græsk krydderi" fra Santa Maria og det var helt fint.. tilsatte dog først osten halvdelen inde i tiden da jeg var bange for den blev brændt så det kan godt anbefales ;o)

BL  -  0000-00-00 00:00:00
auberginer som nederste lag er godt

KK Thisted  -  0000-00-00 00:00:00
Vældig god med ½ kartofter og ½ squash. Kartofler og squash skal lige vendes i sat, peber og timian, inden kødsovsen hældes over. Brug godt med revet ost. Retten kan fint laves dagen i forvejen. Den er faktisk bedre næste dag.