Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Helstegt oksestriploin

Helstegt oksestriploin, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksefilet

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
25 g.smør
1 kg.oksefilet
1 1/2 dl.vand
1 tsk.groft salt
 friskkværnet peber
1/2 tsk.tørret salvie
 
 Sauce:
3 dl.stegesky fra fileten
1 dl.friskklippet karse
3 dl.creme fraiche 38%
 friskkværnet peber
 evt. saucemel
 
 Broccoli:
600 g.broccoli
25 g.smør
1 fedknust hvidløg
1/4 tsk.groft salt
 
Opskrift:
Lad smørret gyldne i en stegegryde. Brun oksefileten 2 min. på hver side ( 4 min. i alt). Hæld vand og krydderier ved. Steg fileten ved svag varme og under låg ca. 15 min. på hver side (30 min. i alt). Skru evt. op for varmen et øjeblik, når oksefileten vendes. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur de sidste 10 min. af stegetiden. Den skal være ca. 55°. Fileten er nu rosastegt. Tag den op og lad den hvile tildækket i ca. 15 min.

Sauce:
Mål stegeskyen og tilsæt evt. vand. Blend den med persille og karse et kort øjeblik. Hæld den i en gryde og tilsæt creme fraiche. Bring saucen i kog under stadig omrøring, og smag den til med peber.

Lynstegt broccoli:
Skær broccolien i små buketter og stokke i små skiver. Lad smørret gyldne i en dub pande. Svits broccolien og hvidløg heri i ca. 4 min. Smag til med salt. Broccolien skal være sprød.

Serveres med kartofler.

Tips:

I stedet for oksefilet kan anvendes oksemørbrad: Steg den ca. 11 min. på hver side (22 min. ialt). Jævn evt. saucen med saucemel.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (6 stemmer)

Opskriften er vist 73286 gange,
og udskrevet 1115 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu