fasaner af ca. 800 gram 2 stk. fasaner af ca. 800 gram
50
g.
gulerødder 50 g. gulerødder
50
g.
selleri 50 g. selleri
50
g.
persillerødder 50 g. persillerødder
50
g.
pastinakker 50 g. pastinakker
1
løg 1 løg
1
spsk.
tomatpuree 1 spsk. tomatpuree
2
laurbær 2 laurbær
10
peberkorn 10 peberkorn
2
enebær 2 enebær
5
kviste
frisk timian 5 kviste frisk timian
4
dl.
rød portvin 4 dl. rød portvin
100
g.
friske perleløg 100 g. friske perleløg
15
skiver
toastbrød 15 skiver toastbrød
2
æg 2 æg
1
spsk.
hakket persille 1 spsk. hakket persille
2
dl.
mælk 2 dl. mælk
2
løg 2 løg
50
g.
smør 50 g. smør
salt salt
peber peber
revet muskatnød revet muskatnød
100
g.
gulerødder 100 g. gulerødder
100
g.
pastinakker 100 g. pastinakker
100
g.
selleri 100 g. selleri
100
g.
persillerødder 100 g. persillerødder
Opskrift:
Semmelknödel:
løgene hakkes fint og klares af i smør.
Mælken tilsættes og koges op.
Kanterne skæres af toastbrødet og skæres i 1cm. små tern.
Kom brødterningerne i en skål og hæld mælkeblandingen over brøde.
Skålen dækkes lufttæt til med et stykke film og stilles til side 15 minutter.
Æggene og persillen røres i blandingen og den smages til med salt, peber og revet muskat.
Massen formes til små kugler og koges i saltvand.
Perleløg:
Portvinen koges ind til det halve og de skrællede perleløg koges lidt møre i vinen.
Vinen skal til slut karamelisere omkring løgene.
Rodfrugttern:
Grøntsagerne rengøres, skrælles og skæres separat i små tern.
Ternene blancheres separat i kogende saltvand og må afkøles derefter.
De stilles til side til videre brug.
Skysauce:
Fasanskroget hakkes i mindre stykker.
Grøntsagerne rengøres og skæres i valnøddestore tern.
Fasanskroget ristes af i lidt olie under jævn omrøring.
Efter at skroget har fået en jævn stegning, tilsættes grøntsagerne og de ristes med.
Tilsæt tomatpureen og rist den af. Det er vigtigt at det ikke bliver sort men får en jævn brun overflade.
4 gange tilsættes lidt vand og det koges næsten væk, før skroget dækkes med vand.
Fonden koges op og den afskummes.
Tilsæt krydderier og urter.
Lad fonden koge ca. 1 time og sigt den over i en ny gryde.
Fonden koges ind til den begynder at jævne.
Den kan eventuelt jævnes med smør og mel
Stegning af fasan:
Brysterne og lårene skæres fra skroget.
Steg kødet nænsomt i lidt olie og ikke ved for stærk varme, da kødet vil blive tørt i ca. 20 minutter.
Fasanen er en mager fugl og tåler derfor ikke for høje temperaturer.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 14442 gange, og udskrevet 367 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider