eller 2 mindre fasaner1 stor eller 2 mindre fasaner
3
fed
hvidløg3 fed hvidløg
smør til stegning smør til stegning
½
tsk.
salt½ tsk. salt
friskkværnet hvid peber friskkværnet hvid peber
½
dl.
hvidvinseddike½ dl. hvidvinseddike
1
dl.
tør hvidvin1 dl. tør hvidvin
½
dl.
purerede tomater½ dl. purerede tomater
1
spsk.
stærk fond eller hønsebouillon1 spsk. stærk fond eller hønsebouillon
1
dl.
vand1 dl. vand
1
spsk.
frisk esdragon 1 spsk. frisk esdragon
2
friske tomater, flåede og strimlede2 friske tomater, flåede og strimlede
Opskrift:
Partér fasanen i 8 stykker. Brun fasan og hvidløg godt i smør i en sautérpande.
Tilsæt salt og peber. Hæld hvidvinseddiken ved, og lad det simre ved svag varme uden låg til hvidvinseddiken er så godt som fordampet.
Tilsæt hvidvin og lad det stå, stadig ved svag varme, til halvdelen af vinen er tilbage.
Purerede tomater, fond eller bouillon, vand og esdragon tilsættes.
Lad det surre yderligere 15 min. eller længere, afhængig af fasanens alder.
Prøv at stikke i stykkerne med en kødnål for at vurdere mørheden.
Tilsæt de friske tomater og lad retten stå ved svag varme i ca. 5 min.. Smag til med salt og peber.
Server evt. med råstegte grønsager.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.1
(11 stemmer)
Opskriften er vist 27615 gange, og udskrevet 925 gange.
Kommentarer
S.B. - 2017-11-27 07:50:07 Super lækkert!
Selv børnene og svigermor nød retten og spiste helt op.
Vi fik både ris og kartofler til, jeg er dog selv mest til ris.
karl.alminde - 0000-00-00 00:00:00 nemt at tilberede - smager herligt
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider