æble i kvarte (fx cox orange 1 æble i kvarte (fx cox orange
75
g.
gulerod i mindre stykker 75 g. gulerod i mindre stykker
6
letknuste enebær 6 letknuste enebær
½
tsk.
groft salt ½ tsk. groft salt
5
sorte peberkorn 5 sorte peberkorn
2½
dl.
vand 2½ dl. vand
Sellerigratin: Sellerigratin:
350
g.
knoldselleri i små stykker 350 g. knoldselleri i små stykker
4
dl.
vand 4 dl. vand
1½
dl.
piskefløde 1½ dl. piskefløde
3
æg 3 æg
150
g.
grofthakket fennikel 150 g. grofthakket fennikel
1
tsk.
groft salt 1 tsk. groft salt
Friskkværnet peber Friskkværnet peber
Sauce: Sauce:
4
dl.
stegesky fra fasanerne 4 dl. stegesky fra fasanerne
1½
dl.
ceremefraiche 38% 1½ dl. ceremefraiche 38%
1½
spsk.
saucemel 1½ spsk. saucemel
½
tsk.
groft salt ½ tsk. groft salt
evt. kulør evt. kulør
Tilbehør: Tilbehør:
Hasselbackkartofler Hasselbackkartofler
Opskrift:
Skyl, rens og tør fasanerne godt. Del dem i kvarte. Lad smørret gyldne i en stegegryde. Brun først bryststykkerne og tag dem op. Brun lårstykkerne og tilsæt æble, gulerod, enebær, salt og peberkorn. Læg bryststykkerne øverst med kødsiden nedad. Hæld vand ved. Kog fasanerne ved svag varme og under låg i ca. 45 min., til de er møre og gennemkogte. Tag fasanerne op og lad dem hvile tildækket i ca. 15 min.
Sellerigratin:
Kom selleristykkerne i kogende vand og kog dem møre under låg i ca. 10 min. Hæld dem til afdrypning i en sigte. Kom selleristykkerne i en skål og mos dem groft med en gaffel. Rør fløde og derefter æggene i et ad gangen. Tilsæt fennikel, salt og peber. Rør blandingen godt igennem. Fordel gratindejen i 4 smurte, ovnfaste skåle ( ca. 3 dl ). Bag sellerigratinerne midt i ovnen.
Sauce:
Si stegeskyen ned i en gryde. Tilsæt cremefraiche og bring skyen i kog. Kom saucemel i under omrøring og kog saucen igennem ved svag varme i ca. 1 min. Smag til med salt.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.8
(5 stemmer)
Opskriften er vist 15864 gange, og udskrevet 731 gange.
Kommentarer
inge - 2010-04-10 18:25:01 opskriften er fra Karolines Køkken, har brugt den mange gange.
Britta - 0000-00-00 00:00:00 Rigtig god - gratinen måske lidt tam!
Pia - 0000-00-00 00:00:00 Dejlig frisk fasanret. Sovsen og sellerigratin et friskt alternativ til brun vildtsauce og ribsgele.
Grethe - 0000-00-00 00:00:00 Min hyldest tilmadskribenten/kokken. Første klasses opskrift
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider