revet skal fra en økologisk citron1 spsk. revet skal fra en økologisk citron
1
bdt.
persille1 bdt. persille
3
spsk.
smeltet smør3 spsk. smeltet smør
1
gammelt rundstykke1 gammelt rundstykke
500
g.
hakket kalv og svinekød500 g. hakket kalv og svinekød
0.5
tsk.
merian0.5 tsk. merian
Opskrift:
Skær rundstykket i tynde skiver, hæld varmt vand over og lad det blive blødt. Pil løg og hvidløg og hak det fint. Skyl persillen og ryst den tør. Hak den så fint som muligt. Varm olivenolien i en pande. Steg løgene, hvidløget og halvdelen af persillen et øjeblik. Tag panden af varmen, og lad det køle af et øjeblik.
Kom hakkekødet i en skål. Tryk det blødgjorte rundstykke ud. Put brødet ned til hakkekødet, tilsæt æggene og løg-persilleblandingen. Ælt det hele godt og bland det. Jo bedre det blandes des bedre hænger farsen sammen senere. Krydr godt med citronskal, salt, peber, paprika og merian. Ælt sennep i. Bland resten af persillen i.
Lav små eller store portioner af farsen og tril dem til kugler (hold med jævne mellemrum dine hænder under den kolde hane). Hvis farsen stadig er for blød til at blive trillet blandes et par skefulde rasp i. Tryk kuglerne flade og læg dem ved siden af hinanden. Varm det smeltede smør i en stor pande, steg frikadellerne ved middel varme, vend dem forsigtigt og steg dem færdige. Det tager 5-7 minutter på hver side afhængigt af størrelsen. Spis dem nystegte fra panden.