Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Rådyrryg med æbler og tranebær

Rådyrryg med æbler og tranebær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Rådyrryg - Dyreryg

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Rådyrryg med æbler og tranebær, billede 4 Rådyrryg med æbler og tranebær, billede 1 Rådyrryg med æbler og tranebær, billede 2 Rådyrryg med æbler og tranebær, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 kg.Rådyrryg
125 g.røget spæk eller bacon
 salt
 peber
 
45 g.svinefedt eller olie
2 kalvebouillon-terninger
 
 Tilbehør:
1 kg.gode madæbler
200 g.tyttebær
50-75 g.smør
 
 Sauce:
 dl.piskefløde eller creme fraiche 38%
 kulør
 salt
 peber
 
Opskrift:
Spæk kødet med spækstrimler, krydr med salt og peber og læg det i bradepanden.

Brun ryggen ved 250 grader C. alm. ovn i 15 minutter.

Opvarm fedt eller olie (gerne det resterende røgede spæk) og hæld det over kødet. Kom bouillon ved. Skru varmen ned til 200 grader C. alm. ovn og steg ryggen yderligere 30 minutter. Dryp kødet ofte under stegningen.


Vask æblerne og skær dem i både. Tyttebærrene sauteres kort i smørret, æblerne tilsættes og det hele steger et par minutter.

Sauce:
Skyen reduceres og tilsættes piskefløde eller cremefraiche og smages til.


Rösti eller Hasselback kartofler passer fint til denne ret.


Udskæring:
Skær langs rygbenet og hold kniven ind mod benet. Løsn kødet. Hold kniven en anelse skråt og skær den første skive. Fortsæt og hold kniven lidt mere skråt for hver gang. Vend ryggen og skær de to mørbrader af. Skær dem i skiver.

Rygbenet kan deles hvor det buer, og kødet lægges så tilbage på ryggen og serveres på denne.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (15 stemmer)

Opskriften er vist 42310 gange,
og udskrevet 1821 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

martin341977  -  2011-12-31 19:05:50
fik lavet den bedste rådyrryg nogen kan tænke sig men til sovsen vil jeg anbefale at man bruge danablu (mugost)

Marian  -  2009-10-12 15:25:07
Tranebærene hvor blev de af?

dukholt  -  0000-00-00 00:00:00
Min rådyrryg blev helt fantastisk, jeg ville dog rette følgende: Spæk kødet med 4-600 g. baconterninger. Drys æblerne med lidt lidt kanel. Sylt tranebærrene (Kog en pose 10 min. i 25cl vand og 200 g. sukker). Herefter er retten til et rent 10-tal (afhængig af soucen, jeg tilsatte ekstra oksefond).