Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Stegt rådyrkølle med rødvinskogte pærer

Stegt rådyrkølle med rødvinskogte pærer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 Rådyrkølle:
2,2 kg.rådyrkølle
 l.vand
 
 Sauce:
 vildtfond
50 g.smør
5 spsk.mel
2 dl.fløde
2-3 tsk.ribsgelé (efter smag)
 
 salat:
75 g.mayonnaise
 lidt citronsaft
 lidt sukker
¾ dl.stiftpisket flødeskum
1½ - 2 æbler
100 g.selleristilke
 
 pærer:
4 pærer
2 dl.rødvin
100 g.sukker
 
 Kartofler:
 Hvide:
½ kg.kartofler
 
 Brune:
600 g.små pillekartofler
300 g.sukker
100 g.margarine/smør
 
 Yderligere:
150 g.syltede asier
100 g.råsyltede tyttebær
 
 Pynt:
 vindruer og hele valnøddekerner
 
Opskrift:
Rådyrkølle:
Dyrekøllen udbenes, få eventuelt Deres slagter til at gøre dette for Dem. Køllen lægges i en bradepande og brunes ved ca. 225 grader C i ovnen, ca. 25 minutter. Når den er brunet af, lægges den i gryde, overhældes med vand eller vildtbouillon. Køllen braiseres herefter under låg til den er færdig, ca. 1-1½ time, alt efter størrelse og alder på rådyret. Anvendes stegetermometer skal kernetemperaturen være på 75 grader C.

Sauce:
Køllen tages op af gryden og fonden sigtes. I en gryde smeltes smørret og melet røres i. Tilsæt den sigtede fond og kog saucen godt igennem, min. 5 minutter. Saucen tilsættes fløde, ribsgelé, kulør og smag til med salt og peber.

Salat Waldorff:
Mayonnaise tilsættes flødeskum og røres igennem. Smages til med citronsaft og sukker. Æblerne skrælles og kernehuset tages ud. Æblerne skæres i tynde strimler og vendes i salatsaucen. Bladselleri skæres på tværs, i små tynde halvmåner og blandes i salaten. Den næsten færdige salat hældes i en pæn skål og pyntes eventuelt med udstenede halve vindruer samt nøddekerner.

Kartofler:
Hvide:
Kartoflerne skrælles og koges møre i saltet vand.

Brune:
De små pillekartofler koges med skræl på. Pilles og stilles koldt. På en pande karameliseres sukkeret, margerine tilsættes. Når margerinen er blandet godt med sukkeret, kommes kartoflerne på. Vendes flittigt til kartoflerne er smukt lysebrune. Krydres med lidt salt.

Rødvinskogte pærer:
Pærerne skrælles og koges i rødvin og sukker, afkøles.

Anretning:
Køllen skæres i tynde skiver. Anrettes som billedet. Hvide kartofler, brunede kartofler, saucen, asier etc. Kan anrettes i skåle à part.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (7 stemmer)

Opskriften er vist 26367 gange,
og udskrevet 1089 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

En bruger af dk-kogebogen.dk  -  0000-00-00 00:00:00
Fortræffelig... Findes ikke bedre

per  -  0000-00-00 00:00:00
lækker festmad