Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Helstegt rådyrkølle med kål og skorzonerrødder

Helstegt rådyrkølle med kål og skorzonerrødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Dyrekølle

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 rådyrkølle på 2 1/5 kg
 lidt fedtstof til stegning
 salt
 peber
 
 Sauce:
½ l.god vildtfond
1 løg
 lidt selleri
 en kvist timian
1 dl.balsamisk eddike
 salt
 peber
2-3 salvie blade
3 finthakkede skalotteløg
1 spsk.smør til montering
 
 Skorzonerrødder:
10-12 skorzonerrødder
 skallen af en usprøjtet citron
 Madagaskarpeber
 olivenolie
 filodej
 
 Garniture:
2 spidskål
 
Opskrift:
Udben køllen. Lad køllen få stuetemperatur inden du påbegynder stegningen. Krydr køllen med salt og peber. Læg køllen i en smurt bradepande og sæt den i en 200 grader varm ovn i ca., 45 minutter, køllen er færdigstegt når det har en temperatur på 70o. Lad den trække 15 minutter. Saucen: Kog bradepanden af med vineddiken, lad den koge helt ind. Tilsæt fonden og kom salvien og halvdelen af skalotteløgene i, monter saucen med smør. Skræl skozoner rødderne og kog dem 10 - 15 min i letsaltet vand. For at undgå misfarving af skozoner rødderne lægges de nyskrællede ukogte i vand der er tilsat saften af i citron, også i kogevandet tilsættes citronsaft. Tag de kogte skorzonerrødder op, tør dem og skær dem i 5 cm lange stykker. Smag dem til med et par dråber olivenolie, revet citronskal, mosede Madagaskar peberkorn og lidt skalotteløg. Rul 4-5 stykker skorzonerrod ind i filodejen, det skal ligne forårsruller. Skorzonerrod pakkerne "bages" i en 225º varm ovn i ca. 5 min. Filodejen skal være sprød og brun. Spidskålene deles i 8 stykker på langs, og dampes i en smule letsaltet vand, hvorefter de dryppes af og anrettes i fad.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (5 stemmer)

Opskriften er vist 25663 gange,
og udskrevet 670 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu