lidt fedtstof til stegning lidt fedtstof til stegning
salt salt
peber peber
Sauce: Sauce:
½
l.
god vildtfond½ l. god vildtfond
1
løg 1 løg
lidt selleri lidt selleri
en kvist timian en kvist timian
1
dl.
balsamisk eddike 1 dl. balsamisk eddike
salt salt
peber peber
2-3
salvie blade2-3 salvie blade
3
finthakkede skalotteløg3 finthakkede skalotteløg
1
spsk.
smør til montering1 spsk. smør til montering
Skorzonerrødder: Skorzonerrødder:
10-12
skorzonerrødder10-12 skorzonerrødder
skallen af en usprøjtet citron skallen af en usprøjtet citron
Madagaskarpeber Madagaskarpeber
olivenolie olivenolie
filodej filodej
Garniture: Garniture:
2
spidskål2 spidskål
Opskrift:
Udben køllen. Lad køllen få stuetemperatur inden du påbegynder stegningen.
Krydr køllen med salt og peber. Læg køllen i en smurt bradepande og sæt den i en 200 grader varm ovn i ca., 45 minutter, køllen er færdigstegt når det har en temperatur på 70o. Lad den trække 15 minutter.
Saucen:
Kog bradepanden af med vineddiken, lad den koge helt ind. Tilsæt fonden og kom salvien og halvdelen af skalotteløgene i, monter saucen med smør.
Skræl skozoner rødderne og kog dem 10 - 15 min i letsaltet vand. For at undgå misfarving af skozoner rødderne lægges de nyskrællede ukogte i vand der er tilsat saften af i citron, også i kogevandet tilsættes citronsaft.
Tag de kogte skorzonerrødder op, tør dem og skær dem i 5 cm lange stykker. Smag dem til med et par dråber olivenolie, revet citronskal, mosede Madagaskar peberkorn og lidt skalotteløg.
Rul 4-5 stykker skorzonerrod ind i filodejen, det skal ligne forårsruller.
Skorzonerrod pakkerne "bages" i en 225º varm ovn i ca. 5 min. Filodejen skal være sprød og brun.
Spidskålene deles i 8 stykker på langs, og dampes i en smule letsaltet vand, hvorefter de dryppes af og anrettes i fad.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.8
(5 stemmer)
Opskriften er vist 25954 gange, og udskrevet 673 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider