dådyrbov eller bov af rådyr1 dådyrbov eller bov af rådyr
2
spsk.
olivenolie2 spsk. olivenolie
15
g.
smør15 g. smør
salt salt
peber peber
3
dl.
rødvin3 dl. rødvin
3
dl.
fond3 dl. fond
200
g.
champignon200 g. champignon
200
g.
markchampignon200 g. markchampignon
200
g.
østershatte200 g. østershatte
50
g.
smør50 g. smør
2
spsk.
olivenolie2 spsk. olivenolie
evt. hakket persille til pynt evt. hakket persille til pynt
Opskrift:
Skær rødløg i småstykker, bladselleri i skiver og selleri i tern. Varm olie og smør op i en stor stegegryde. (Heri brunes boven senere.) Hæld urterne i og steg over kraftig varme, til det har fået farve.
Skær æblerne, med skræl i mindre stykker og hæld dem i. Steg dem med et par minutter. De må ikke blive bløde. Hæld vineddike i og kog ind et øjeblik. Tilsæt honning og smag til med salt og peber. Hæld urterne over i et stort ovnfast fad.
Tør boven med køkkenrulle. Varm 2 spsk. olivenolie og 15 gram smør godt i gryden og brun boven, så godt som muligt, på alle sider. Læg boven på urterne i fadet, drys med salt og peber.
Varm fond* og rødvin i en gryde, hæld det over boven i fadet og læg alufolie over. Sæt fadet i 210 grader C varm ovn. Steg boven 1-11/2 time. Saften skal være rosa, når kødnål stikkes i.
Tag urter og sky op og blend det (eller purrer det gennem en sigte). Hældes i en gryde. Boven lægges tilbage i fadet, dækkes med folie og håndklæde. Skal trække i ca. 20 minutter.
Kog saucen godt i gennem og pisk creme fraiche i. Smag til. Tilsæt evt. væden fra svampene, når de er ristet på en pande i smør og olie.
Server med kogte kartofler eller en god kartoffelmos til.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.1
(4 stemmer)
Opskriften er vist 13097 gange, og udskrevet 391 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider