Smuldr gæren i et fad og hæld det håndvarme vand over. Rør til gæren er opløst. Rør yoghurten i sammen med olie, salt, sigtemel og hvedeklid og lad det stå et lunt sted med et tyndt fugtigt viskestykke over i 25 minutter.
Ælt så hvedemelet i lidt efter lidt og slå dejen godt sammen. Rul den ud til et stykke på ca. 4 mm i tykkelsen og skær den ud, efter en underkop (i alt ca. 8 stykker). Når de første fire stykker er skåret ud, æltes resten af dejen sammen og rulles igen ud, og der skæres på ny nye pitabrød. Det er vigtigt at hvert pitabrød har den nævnte tykkelse for at kunne hæve op, så de er til at fylde.
Læg dem på en bageplade belagt med bagepapir. Sigt et ganske tyndt lag sigtemel på toppen og lad dem hæve yderligere i 25 minutter. Bag dem o ovnen ved 225 grader på nederste rille i ca. 12 minutter. Køl dem af på en bagerist.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(4 stemmer)
Opskriften er vist 10215 gange, og udskrevet 276 gange.
Energi:
KJ total 9152 (2179 kcal)
KJ pr. Brød 1144 (272 kcal)
Vægt ialt 1051 gram
Vægt pr. Brød 131 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 870 KJ (207 kcal) Protein 6.9 gram Fedt 4.4 gram Kulhydrat 38.3 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider