Hummersuppe (Bisque Homard)

Hummersuppe (Bisque Homard), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

SuppeRet : Suppe - SkaldyrsSupper

Hovedingrediens : Hummer - Hummer kogt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Hummersuppe (Bisque Homard), billede 4 Hummersuppe (Bisque Homard), billede 1 Hummersuppe (Bisque Homard), billede 2 Hummersuppe (Bisque Homard), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kogt hummer (5-600 g)
 
 Fiskebouillon:
3-4 storefiskehoveder (fx torsk og laks og evt. torskenakke, som fås billigt hos fiskehandleren)
1.5 l.vand
2 porrer
1 bdt.persille
1 spsk.salt
6 helepeberkorn
 en anelse cayennepeber
 
 Endvidere:
30 g.smør
2 spsk.hvedemel
 salt og hvid peber samt tør sherry
 
 Legering:
2 æggeblommer
1.5 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Del den kogte hummer med et snit fra hovedets underside hele vejen ned mellem hummerens mange ben. Fjern den hårde mavesæk, som sidder helt fremme i hovedet. Fjern dernæst tarmen, den sorte streng, som går midt igennem hele halen. Tag forsigtigt kødet ud af skallerne, og skær det i mindre stykker. Knus forsigtigt skallerne med en nøddeknækker. Tag klokødet ud, og skær også det i stykker.


Gør grøntsagerne i stand. Kom fiskehovederne i en gryde med vand, hummerskaller, grøntsager, salt og peberkorn. Bring det i kog, og lad det koge småt under låg i et kvarters tid - og herefter uden låg for ret god varme endnu et kvarter. Si bouillonen.

Smelt smørret i en stor gryde, rør melet i, og spæd med fiskebouillonen. Rør det glat. Kog det igennem ved svag varme 5-6 minutter. Krydr med salt og peber og en anelse cayennepeber, og smag til med sherry.

Legér suppen sådan:
Pisk fløden let sammen med æggeblommerne. Tag gryden fra varmen, og kom det i suppen, når den er gået af kog. Varm den legerede suppe op til kogepunktet under kraftig piskning. Pas på, den ikke koger, så skiller den!!! Smag eventuelt suppen til med mere salt og peber. Tilsæt hummerstykkerne, og lad dem blive gennemvarme. Suppen må - som sagt - ikke koge. Servér straks.

Tips:

Byd små kuvertbrød, butterdejssnitter eller flutes til. Fiskebouillonen kan tilsættes 3 dl hvidvin, men så må vandmængden formindskes tilsvarende, ligesom sherryen herved bliver overflødig.


Har du rå hummer, så se hvordan de koges her

karakterer:
Opskriften er vist 41533 gange,
og udskrevet 482 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu