Kogning af hummer

Kogning af hummer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Hummer - Hummer rå

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Kogning af hummer, billede 4 Kogning af hummer, billede 1 Kogning af hummer, billede 2 Kogning af hummer, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 levende hummere
 
4 l.vand
1 dl.groft salt
1 spsk.paprika
 evt.dild
 
Opskrift:
Levende hummer aflives ved at stikke en skarp kniv igennem korsmærket på hovedet med den skarpe side af kniven fremad. Stik hele vejen igennem og flæk hovedet.

Bring vand i kog med salt og dild. Kom hummeren i det spilkogende vand med hovedet først. Læg låg på gryden og bring vandet i kog igen, før den næste hummer kommes i.

Dæmp varmen så vandet lige småkoger og kog i 12-15 minutter pr. 500 g.

Farven på hummerene vil nu skifte fra sort til rød.

Lad hummerene trække/køle af i kogevandet i ca. 1 time. Læg dem derefter i let pres mellem to spækbrætter, så halerne bliver rettet ud.

Se her hvordan hummerene parteres






karakterer:
Opskriften er vist 213920 gange,
og udskrevet 1774 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (56 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-12-31 13:16:21
Alt for voldsomme kogetider hvis det er hummere på 1/2 - 1 kg.

  -   2022-08-02 09:58:25
Kogetiden er for lang den skal kun have 10 minutter og den skal ikke blive en time i det varme vand! den skal fra gryden og direkte i køleskabet (hvis den skal nyde kold/tempereret) hvis man koger den og lader den stå i det varme vand i en time bliver den helt melet i konsistensen.

  -   2020-12-30 22:30:44
Det hænger ikke sammen, kogetiden al for lang

  -   2014-10-05 10:01:00
Lav en maynaice med cremefraice salt pebber chili citron og- dild pynt med dild

  -   2012-08-09 15:52:56
Tak for hjælpen, det er en stor fordel. når man pludselig står i enhver mad situation- specielt læsevenlig og brugbar