Kogning af hummer
Hovedingrediens : Hummer - Hummer rå Kilde : Bjørn Kok Indsendt : Red: |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Bring vand i kog med salt og dild.
Kom hummeren i det spilkogende vand med hovedet først.
Læg låg på gryden og bring vandet i kog igen, før den næste hummer kommes i.
Dæmp varmen så vandet lige småkoger og kog i 12-15 minutter pr. 500 g. Farven på hummerene vil nu skifte fra sort til rød. Lad hummerene trække/køle af i kogevandet i ca. 1 time. Læg dem derefter i let pres mellem to spækbrætter, så halerne bliver rettet ud. Se her hvordan hummerene parteres |
|
Opskriften er vist 200901 gange,
og udskrevet 1752 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (54 stemmer) |
|
Kommentarer Carsten Levin - 2022-12-31 13:16:21 Alt for voldsomme kogetider hvis det er hummere på 1/2 - 1 kg. Niels - 2022-08-02 09:58:25 Kogetiden er for lang den skal kun have 10 minutter og den skal ikke blive en time i det varme vand! den skal fra gryden og direkte i køleskabet (hvis den skal nyde kold/tempereret) hvis man koger den og lader den stå i det varme vand i en time bliver den helt melet i konsistensen. og ja den skal aflives først det er ikke bar god stil det er også lovpligtigt!. bon apetit:) Arvid - 2021-12-31 10:59:18 Hummer skal aflives inden den lægges i kogende vand. Skarp kniv, ned i hovedet, afliver omgående. Troels Olivero - 2020-12-30 22:30:44 Det hænger ikke sammen, kogetiden al for lang Søren - 2020-10-02 12:55:45 Synes man skal stikke sin skarpeste kniv ned gennem hjernen inden man koger dem. - 2014-10-05 10:01:00 Lav en maynaice med cremefraice salt pebber chili citron og- dild pynt med dild - 2014-05-06 20:41:12 I gamle dage smed man de levende hummere i gryden med kogende vand, og tænkte ikke over det. Det gør vi i dag. At lægge hummeren direkte på grillen eller smide den levende i gryden er at trække pinen ud. Og det er ikke acceptabelt. Sæt en stor gryde vand på komfuret og bring vandet i kog. Find din hummer frem fra dens kolde og let fugtede plads i køleskabet. Læg den på et spækbræt med ryggen op. Er du glad for dine fingre, så lad elastikkerne side på kløerne – det gør ondt at komme i vejen for hummerklo! Placer en spids og skarp kokkekniv bagerst på hovedet. I lodret position trykker du til og fører kniven fremad. Brug kræfterne og skær til. Kniven skal føres, så hummeren flækkes mellem øjnene, ikke ude til siderne. Læg hummeren i det spilkogende vand. - 2012-08-09 15:52:56 Tak for hjælpen, det er en stor fordel. når man pludselig står i enhver mad situation- specielt læsevenlig og brugbar |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne