Benfri rå laks med skind1 kg. Benfri rå laks med skind
3
spsk.
Olie3 spsk. Olie
2-3
tsk.
groft salt2-3 tsk. groft salt
Krydderurtesovs: Krydderurtesovs:
3
dl.
fiskebouillon3 dl. fiskebouillon
2
dl.
hvidvin2 dl. hvidvin
2
spsk.
Hvedemel2 spsk. Hvedemel
1
dl.
piskefløde1 dl. piskefløde
2
æggeblommer2 æggeblommer
3
spsk.
Klippet dild3 spsk. Klippet dild
2
spsk.
Fintklippet purløg2 spsk. Fintklippet purløg
Salt Salt
Peber Peber
Tilbehør: Tilbehør:
Nye kartofler Nye kartofler
Grønsager Grønsager
Opskrift:
Begynd med sovsen:
Kom vin og bouillon i en gryde og bring det i kog.
Jævn med mel udrørt i lidt bouillon.
Pisk fløde og æggeblomme sammen og pisk det i.
Varm det til nærheden af kogepunktet, mens der røres.
Bland krydderurterne i og krydr med salt og peber.
Gnid laksestykket med olie og salt og læg det med skindsiden nedad på grillristen, ca. 20 cm fra gløderne.
Steg fisken 15-20 minutter, tag forsigtigt laksen over på et spækkebræt og lad den hvile ganske kort, før der skæres af den.
Server krydderurtesovsen til sammen med nye kartofler og grønsager.
karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.
Opskriften er vist 3938 gange, og udskrevet 67 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider