Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Lakselasagne

Lakselasagne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Lakselasagne, billede 4 Lakselasagne, billede 1 Lakselasagne, billede 2 Lakselasagne, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

6 dl. Letmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 tsk. Muskat, friskrevet
1 spsk. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
450 gram Lasagneplader 1 lasagneplade vejer ca. 16 gram
500 gram Spinat, frisk nippet for stilke
500 gram Laksefilet uden skind Laksefilet portionsstykker vejer ca. 125 gram.
   
50 gram Parmesanost Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Tænd ovnen på 180 grader C. alm. ovn.

Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen. Tilsæt mel og mælk. Sæt gryden tilbage over varmen og bring i kog under stadig piskning. Tilsæt citronskal, salt, peber og revet muskatnød. Lad det simre cirka 5 minutter.

Tag gryden af varmen og rør fintklippet dild i.

Smør et ovnfast fad og dæk bunden med lasagneplader. Hæld lidt sovs på pladerne, herefter lidt spinat og laks. Fortsæt med at lægge lasagneplader, sovs, spinat og laks indtil der er 3-4 lag pasta. Afslut med et lag sauce. Drys med parmesan.

Bag lasagnen 40 minutter ved 180 grader C. alm. ovn.

Server med lune flutes


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Lakselasagne

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (267 stemmer)

Opskriften er vist 214709 gange,
og udskrevet 7790 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 14628 (3482 kcal)
KJ pr. Pers. 3657 (870 kcal)
Vægt ialt 2185 gram
Vægt pr. Pers. 546 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 669 KJ (159 kcal)
Protein 9.7 gram
Fedt 4.9 gram
Kulhydrat 19.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Torben Ørvad Jensen  -  2014-10-02 19:38:30
Dobbelt sovs!!! Dobbelt fisk!! Hvis man skal bruge friske blade, så er 250g nok. I opskriftens billeder fremgår det også at det er frosne spinat der bliver brugt... frosne blade fylder mindre. Brug et medium fad hvis lasagnen ikke skal blive flad.

Helle  -  2014-09-01 22:07:42
Dem af jer der lavede mere sovs, hvor meget mere lavede i?

  -  2014-05-06 17:29:06
alt for lidt sauce - så lav gerne ekstra ! =) men rigtig god

Gurlik  -  2013-03-16 15:59:52
Det er da meget godt og får at vide at hælde dejen i formen men hvilken dej. Pisk sukker og æg sammen til til en hvid skum, og der efer rør melet i med en let hånd. Husk at smører formen med olie. eller margarine. Opskrifter er gode men da det ikke er alle der kan bage er det svært at forstå hvad i mene.

Malina  -  2011-10-05 21:38:21
Rigtig lækker ret. Dog foretrækker vi skinke i stedet for laks. Jeg blander skinke og spinat i sovsen, inden lasagnen "samles". Det er nærmest en ny livret i vores familie :o)

Rikke  -  2011-03-14 11:52:31
Den er rigtg lækker, jeg brugte fuldkornsplader, mindre spinat og dobbelt op af sauce. helt fantastisk. kunne sagtens have brugt mere laks.

Iverdrengen  -  2010-10-18 16:48:50
Omkring lasagneplader: Det er klart bedst at bruge frisk pasta. Hvis du har tid/overskud, så lav dem selv. Til denne ret skal du nok bruge 4 æg og 400 gram durum hvedemel. Rør æg og mel sammen, ælt dejen og brug enten en pastamaskine eller en kagerulle for at rullle dejen ud. Er dejen for tør, så put en smule vand på (ikke meget). Er dejen for klistret, tilsæt lidt ekstra mel. Vigtigst er at man bruger 1 æg pr. 100 gram durum hvedemel.

  -  2010-08-06 13:28:54
nøj, den smager godt. Jeg tilføjede: lidt chilli, mango chutney (hot), rosiner, salt og noget ananas (med saft). Det blev en 10'er efter min egen mening.

Mads Laursen   -  2009-11-24 17:23:43
et godt råd er at smidde spinaten ned i saucen + extra sauce

Helle  -  2009-06-04 21:43:35
mmm, super god ret, vildt lækker. Den skal bare prøves.

Amanda   -  2009-04-23 17:33:50
Super lækker lasagne. Tak for den gode opskrift ;-)

David  -  2009-02-21 22:01:42
Slurp! Rigtig god, men som andre skriver skal der laves dobbelt portion sauce. Jeg brugte frisk pasta i stedet for lasagneplader, det kan godt anbefales.

lystfiskerens mor  -  2009-02-11 17:11:14
Brun fisken på panden og findel den,til små stykker.Så er det lettere og fordele mellen lagene.Drop dild og tilsæt spinaten i sausen.

  -  2009-01-27 12:42:50
er total nybegynder, skal det være frisk spinat eller frossen spinat som er tøet op?

  -  2008-12-05 16:42:03
Sidder og venter på at den bliver færdig. Vores 14 årige drenge har lavet denne ret for deres far - det var en succes, så nu skal jeg også smage - glæder mig.

Fremmed  -  2008-07-14 14:21:05
Super god opskrift! Min lillebror kan godt være ret kræsen, men han spiste den med god appetit!

  -  2008-04-29 18:02:19
Jeg bruger kogte blåmuslinger og eller rejer som ekstra fyld.

MBPE  -  2008-01-28 12:42:31
En super ret min familie har "krævet" snart at få igen. Jeg brugte dog færdiglavet ostesauce for at spare tid ved tilberedningen - det blev den bestemt ikke dårlig af :o)

Kate  -  2007-12-21 15:38:23
Jeg skal lave den igen idag. Den er super god, men jeg laver den med dubble up med sause, og friske pasta plader.

Mette  -  2007-11-18 11:24:53
Der skal bruges meget mere sauce og mindre spinat, men så bliver resultatet også superlækkert:-)

Claus  -  2007-10-05 10:54:24
Jeg kan kun sige til brug friske pasta plader

  -  2007-08-28 15:54:25
Ikke en ret jeg vil lave igen

Heidi  -  2007-08-27 16:13:33
Ok ret, men jeg lavede en del justeringer. Jeg bruge en hel portion sovs, men kun en halv portion af resten. Og der var mad til 4 personer alligevel. Jeg ville nødigt kun have haft en halv portion sovs, da dette ville have været alt for lidt. Og så synes jeg godt nok også at der skal bruges lidt for mange lasagneplader. De er stadig en anelse hårde efter 40 min i ovnen. Måske skulle man lade være med at starte og slutte med et lag plader - men måske med spinaten og laksen i stedet for.

Lone  -  2007-07-22 01:05:13
Brugte Pers fif med at lave ekstra sovs, og de blev bare super lækkert!!

Theis  -  2007-05-30 14:44:00
Super duber!

Per  -  2007-05-11 11:30:36
Kunne godt bruge lidt mere sauce så man kunne give kanten en gang sauce, kanterne blev lidt hårde.

Birger  -  0000-00-00 00:00:00
BAre dejlg

Tine  -  0000-00-00 00:00:00
smager super godt