Thangsgiving kalkun

Thangsgiving kalkun, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkun hel

Oprindelsesland : Amerika

AmerikaIndsendt :      Red:

Thangsgiving kalkun, billede 4 Thangsgiving kalkun, billede 1 Thangsgiving kalkun, billede 2 Thangsgiving kalkun, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4-5 kg.kalkun (ikke udbenet)
 
 Fyld:
4 skiverhvedebrød i terninger
2 madæbler i terninger
200 g.kogte kastanjer
1 løg i små terninger
2 stilkebladselleri i små terninger
 Salvie, frisk
 timiankviste
75 g.smeltet smør
2-3 dl.Æblejuice eller bouillon
 salt
 peber
 
Opskrift:
Rør ingredienserne til fyldet sammen. Gnid kalkunen ind og udvendigt med citronsaft og salt. Fyld den, men ikke for hårdt, fyldet svulmer lidt op. Halsskindet kan også fyldes. Luk kalkunen med kødnåle. Smør den udvendigt med 50 g smør. Læg kalkunen på risten i bradepanden med brystet opad. Sæt den i en 180 grader C. alm. ovn og steg den i ca. fire timer. Dryp flittigt undervejs med 3 dl god fjerkræbouillon og 2 dl vand. Når det er dryppet over øses sky fra bradepanden over kalkunen.

Server med cranberry sauce (tranebærsauce) : tranebær, en sjat vand, lidt mere portvin, sukker og ingefær eller kanel koges igennem.


karakterer:
Opskriften er vist 33249 gange,
og udskrevet 472 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Frank Møller   -  2016-12-25 14:48:06
4 timer? I min ovn ved 180 grader er 2 1/2 time nok.