skalotteløg hakket i tern 2 skalotteløg hakket i tern
1
laurbærblad 1 laurbærblad
1
kvist
timian 1 kvist timian
1
blegselleri hakket i skiver 1 blegselleri hakket i skiver
25
g.
smør 25 g. smør
saft af en halv citron saft af en halv citron
5
dl.
grøntsagsfond 5 dl. grøntsagsfond
salt salt
peber peber
Opskrift:
Kastanierne pilles, enten ved af blanchere dem i 5 minutter eller bage dem i ovnen i 8-10 minutter, husk at snitte dem i toppen først.
Skorzonée rødderne rengøres med en børste. Derefter skralles de, og halveres på langs.
Skæres derefter i 3 cm. lange stammer. Sæt dem i koldt vand med lidt citronsaft.
Skær de yderste blade af rosenkålen og skær et lille kryds i bunden.
Sautér skalotteløg og blegselleri i en casserole i ca. 5 minutter, tilsæt skorzénerødder og sauter i cirka 5 minutter til, tilsæt kastanier, grøntsagsfond og lidt salt og peber og sæt låg på gryden.
Gryden sættes i forvarmet ovn på 200 grader i 45 minutter.
Rosenkål dampes i en damper eller i en sigte på en gryde med lidt vand i og folie over. De skal dampes i 10-15 minutter og bagefter blandes i gryden, som sættes i ovnen endnu 10 minutter.
Smag til med salt og peber og server med kartoffelmos.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.5
(4 stemmer)
Opskriften er vist 10514 gange, og udskrevet 192 gange.
Kommentarer
anonym - 2012-11-06 16:50:54 Man skraller ikke - man skræller, og lægger dem i en kasserolle - ikke kasserole
- 2011-12-23 12:31:24 Super opskrift - kastanierne bliver rigtig gode og fremhævet i denne opskrift. grøntsager kan ændres til andre ligende. Tak for opskriften. Ann
Jørgen - 2007-11-28 16:58:10 En virkelig god opskrift
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider