Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Casserole af kastanier med skorzenée rødder og dampet rosenkål

Casserole af kastanier med skorzenée rødder og dampet rosenkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Nødder - Kastanier

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
500 g.kastanier
250 g.skorzéne rødder
500 g.rosenkål
2 skalotteløg hakket i tern
1 laurbærblad
1 kvisttimian
1 blegselleri hakket i skiver
25 g.smør
 saft af en halv citron
5 dl.grøntsagsfond
 salt
 peber
 
 
Opskrift:
Kastanierne pilles, enten ved af blanchere dem i 5 minutter eller bage dem i ovnen i 8-10 minutter, husk at snitte dem i toppen først.

Skorzonée rødderne rengøres med en børste. Derefter skralles de, og halveres på langs. Skæres derefter i 3 cm. lange stammer. Sæt dem i koldt vand med lidt citronsaft.

Skær de yderste blade af rosenkålen og skær et lille kryds i bunden.

Sautér skalotteløg og blegselleri i en casserole i ca. 5 minutter, tilsæt skorzénerødder og sauter i cirka 5 minutter til, tilsæt kastanier, grøntsagsfond og lidt salt og peber og sæt låg på gryden. Gryden sættes i forvarmet ovn på 200 grader i 45 minutter.

Rosenkål dampes i en damper eller i en sigte på en gryde med lidt vand i og folie over. De skal dampes i 10-15 minutter og bagefter blandes i gryden, som sættes i ovnen endnu 10 minutter.

Smag til med salt og peber og server med kartoffelmos.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 10204 gange,
og udskrevet 189 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

anonym  -  2012-11-06 16:50:54
Man skraller ikke - man skræller, og lægger dem i en kasserolle - ikke kasserole

  -  2011-12-23 12:31:24
Super opskrift - kastanierne bliver rigtig gode og fremhævet i denne opskrift. grøntsager kan ændres til andre ligende. Tak for opskriften. Ann

Jørgen  -  2007-11-28 16:58:10
En virkelig god opskrift