Casserole af kastanier med skorzenée rødder og dampet rosenkål

Casserole af kastanier med skorzenée rødder og dampet rosenkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Nødder - Kastanier

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
500 g.kastanjer
250 g.skorzonerrødder
500 g.rosenkål
2 skalotteløg hakket i tern
1 laurbærblad
1 kvisttimian
1 blegselleri hakket i skiver
25 g.smør
 saft af en halv citron
5 dl.grøntsagsfond
 salt
 peber
 
 
Opskrift:
Kastanjerne pilles, enten ved af blanchere dem i 5 minutter eller bage dem i ovnen i 8-10 minutter, husk at snitte dem i toppen først.

Skorzonerødderne rengøres med en børste. Derefter skralles de, og halveres på langs. Skæres derefter i 3 cm. lange stammer. Sæt dem i koldt vand med lidt citronsaft.

Skær de yderste blade af rosenkålen og skær et lille kryds i bunden.

Sautér skalotteløg og blegselleri i en casserole i ca. 5 minutter, tilsæt skorzénerødder og sauter i cirka 5 minutter til, tilsæt kastanjer, grøntsagsfond og lidt salt og peber og sæt låg på gryden. Gryden sættes i forvarmet ovn på 200 grader i 45 minutter.

Rosenkål dampes i en damper eller i en sigte på en gryde med lidt vand i og folie over. De skal dampes i 10-15 minutter og bagefter blandes i gryden, som sættes i ovnen endnu 10 minutter.

Smag til med salt og peber og server med kartoffelmos.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (4 stemmer)

Opskriften er vist 10751 gange,
og udskrevet 195 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

anonym  -  2012-11-06 16:50:54
Man skraller ikke - man skræller, og lægger dem i en kasserolle - ikke kasserole

  -  2011-12-23 12:31:24
Super opskrift - kastanierne bliver rigtig gode og fremhævet i denne opskrift. grøntsager kan ændres til andre ligende. Tak for opskriften. Ann

Jørgen  -  2007-11-28 16:58:10
En virkelig god opskrift