Casserole af kastanier med skorzenée rødder

Casserole af kastanier med skorzenée rødder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Nødder - Kastanier

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.kastanjer
250 g.skorzonerrødder
500 g.rosenkål
2 skalotteløg hakket i tern
1 laurbærblad
1 kvisttimian
1 blegselleri hakket i skiver
25 g.smør
0.5 citron, saft heraf
5 dl.grøntsagsfond
 salt
 peber
 
Opskrift:
Kastanjerne pilles, enten ved af blanchere dem i 5 minutter eller bage dem i ovnen i 8-10 minutter, husk at snitte dem i toppen først.

Skorzonerrødderne rengøres med en børste. Derefter skralles de, og halveres på langs. Skæres derefter i 3 cm. lange stammer. Sæt dem i koldt vand med lidt citronsaft.

Skær de yderste blade af rosenkålen og skær et lille kryds i bunden.

Sautér skalotteløg og blegselleri i en casserole i ca. 5 minutter, tilsæt skorzonerrødder og sauter i cirka 5 minutter til, tilsæt kastanjer, grøntsagsfond og lidt salt og peber og sæt låg på gryden. Gryden sættes i forvarmet ovn på 200 grader i 45 minutter.

Rosenkål dampes i en damper eller i en sigte på en gryde med lidt vand i og folie over. De skal dampes i 10-15 minutter og bagefter blandes i gryden, som sættes i ovnen endnu 10 minutter.

Smag til med salt og peber og server med kartoffelmos.





karakterer:
Opskriften er vist 12264 gange,
og udskrevet 211 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-11-06 16:50:54
Man skraller ikke - man skræller, og lægger dem i en kasserolle - ikke kasserole

  -   2011-12-23 12:31:24
Super opskrift - kastanierne bliver rigtig gode og fremhævet i denne opskrift. grøntsager kan ændres til andre ligende. Tak for opskriften. Ann

  -   2007-11-28 16:58:10
En virkelig god opskrift