Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Dyregryde med champignon

Dyregryde med champignon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Rådyrsmåkød - Dyresmåkød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Dyregryde med champignon, billede 4 Dyregryde med champignon, billede 1 Dyregryde med champignon, billede 2 Dyregryde med champignon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.dyresmåkød
20-25 skalotteløg
2 gulerødder
500 g.champignon
 smør
 salt
 peber
12-16 stødte enebær
4 dl.rødvin
2 dl.fond eller bouillon
 
4 dl.piskefløde
2-4 spsk.rønnebærgelé
 
Opskrift:
Giv skalotteløgene et opkog, skyl dem i koldt vand og pil dem.

De skrællede gulerødder skæres i tern, svitses i lidt smør sammen med løgene og de rensede champignon. Lad det stege under omrøring i nogle minutter.

Dyrekødet i tern brunes i smør i en gryde og krydres med salt og peber. Hæld bouillon og rødvin ved og tilsæt de stødte enebær. Bland de svitsede grøntsager med kødet og lad det småkoge i ca. 1½-2 timer.

Tilsæt fløden og smag til med lidt gelé og flere krydderier, hvis nødvendigt.

Tilbehør:
Serveres med små, smørstegte kartofler og en let waldorff salat med æbler og bladselleri vendt i creme fraiche krydret med salt, peber og citron.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (26 stemmer)

Opskriften er vist 82489 gange,
og udskrevet 4075 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Bjarne  -  2016-01-11 11:41:28
20-25 skalotteløg lyder ret voldsomt.

hans  -  2014-09-12 13:31:59
Hvilken fond skal der bruges?

Charlotte  -  2013-10-15 23:07:24
Virkelig lækker og fyldig smag! Næste gang ville jeg nok tilsætte flere grøntsager, evt. ærter og lidt flere gulerødder.

Lars Bak  -  2011-02-06 00:26:33
det var super lækkert, overkomligt at lave og så duftede hele hytten dagen efter også :)

Hansen  -  2008-05-27 23:03:18
Den er bare super god. Den skal vi have igen igen.