Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Dyrebov bourguignon

Dyrebov bourguignon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Rådyrbov - Dyrebov

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :


Dyrebov bourguignon, billede 4 Dyrebov bourguignon, billede 1 Dyrebov bourguignon, billede 2 Dyrebov bourguignon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 g.pancetta eller andet flæsk
200 g.pillede skalotteløg
50 g.smør
 
1000 g.udbenet dyrebov
 salt
 peber
3 gulerødder
2 dl.rødvin
2 dl.bouillon
3 fedhvidløg
 
 Krydderbuket:
1 kvisttimian
1 laurbærblad
 bladselleri
 persillestilke
 
 Sauce:
1 spsk.tomatpure konc.
 
 Smørbolle:
25 g.smør
2 spsk.hvedemel
 
Opskrift:
Skær sværen af flæsket og skær det i terninger. Svits flæsket og skalotteløgene med lidt smør i en gryde. Tag det op og stil det til side.

Drys kødet med salt og peber og brun det godt, på alle sider tilsæt evt. mere smør.

Gulerødderne skrælles, skæres i stave og svitses sammen med kødet. Tilsæt krydderbuket, de pillede knuste hvidløg, og kom skalotteløg og flæsket tilbage i gryden. Kom rødvin og bouillon ved og lad det småstege under låg i ca.1 time.


Tag kødet op og hold det varmt. Kom tomatpure i sovsen, jævn den evt. og smag til med salt og peber. Kødet skæres ud og lægges tilbage i sovsen.

Tilbehør:
Flødebagte kartofler og grøn salat med ristede valnøddekerner serveres til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (8 stemmer)

Opskriften er vist 79108 gange,
og udskrevet 2810 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per  -  2010-01-20 21:40:52
Vi fiskede gulerødder og løg op og serverede dem til, og så sigtede vi saucen og jævnede den med smørbolle.

Per  -  2010-01-20 21:40:07
Der er ikke beskrevet om boven skal snøres eller ej, men det er man næsten nødt til for at få et pænt stykke kød ud af det ved servering, så det gjorde vi. Det skal have noget længere tid for at blive mørt, 2-3 timer, go så skal der spædes til med ekstra vand, gryden må ikke koge tør.

  -  0000-00-00 00:00:00
jævnede m. fløde