Biksemad med spejlæg

Biksemad med spejlæg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Kogt/stegt svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Biksemad med spejlæg, billede 4 Biksemad med spejlæg, billede 1 Biksemad med spejlæg, billede 2 Biksemad med spejlæg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 g.bacon i skiver
100 g.smør
 
400 g.løg
400 g.kogte kartofler
 salt
 peber
200 g.kogt eller stegt svinekød
1 bdt.persille
 
 Spejlæg:
2 æg
 
 
Opskrift:
Del baconskiverne i stykker på ca. 2 cm. Rist dem sprøde i halvdelen af smørret og tag dem op med en hulske.

Skær løgene i ringe og kog dem klare i det samme fedtstof. Når de har taget en anelse farve, kommes resten af smørret på. Lad det blive godt varmt, inden kartoffelstykkerne blandes imellem.

Skru op for varmen og rist biksemaden til kartoffelstykkerne er gyldne. Rør af og til og smag til med salt og peber.

Skær kødet i terninger og tilsæt kødet sammen med groft hakket persille. Vend godt rundt og skru ned.

Lad retten simre yderligere 3-4 minutter til alt er gennemvarmet.

Tag biksemaden over på et varmt fad, men lad fedtstoffet blive på panden. Slå æggene ud på panden og steg dem. Garner biskemaden med æggene og drys med baconstykkerne.

Tips:

Det behøver ikke kun at være svinekød der bruges til biksemad, der kan lige så fint bruges oksekød, eller blanding af gris og okse.





karakterer:
Opskriften er vist 569781 gange,
og udskrevet 5168 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (176 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Lars  -  2023-03-06 16:58:47
I stedet for løg er porre i fine skiver også lækkkert

John  -  2018-09-29 15:20:01
Stænk worcestershiresauce eller engelsk sauce over til allersidst, og server syltede rødbeder til.

Carsten  -  2018-09-13 18:50:10
Ærgeligt med al det smør det halve ville have været mere end rigeligt

eik  -  2018-06-17 18:43:23
Skøn og billig ret. Lidt forskellig kød og rødbeder til giver smil på alles læber. Kærlighed til et 5 tal

Lise  -  2017-02-23 12:11:18
PRØV,at lave biksemaden færdig, og kom det i et ildfast fad, og sæt det i ovnen, gerne 2-3 timer før I skal spise. Ved 100-125 gr. Dækkes med staniol. Vendes et par gange. Det giver meget mere smag.

Onkelhiphop   -  2014-08-04 21:02:26
Den var godt nok konge tomlen op ;)

Frederik  -  2012-12-18 21:48:35
100 gram smoer? Det maa kunne goere bedre! Der er voldsomt mange kalorier i smoer

Michael Jensen  -  2012-05-10 14:19:21
Hold da op, sikke en masse løg til 2 personer! Er det helt korrekt?

  -  2012-01-20 12:39:46
til 20 personer

  -  2009-11-17 12:33:55
Biksemad ( sort biks )skal da laves af culotte eller cyvette, bacon, masser af løg og rå katoffelterninger. Det hele puttes i en stegegryde og sættes i ovnen ca. 1 1/2 time ved 180 grd. Husk at krydre med salt og peber og tilsæt kulør. Rør jævnligt rundt i biksen. Tilbehør: rødbeder drysset med høvlet peberrod, rugbrød, H.P. sauce og ketchup.

  -  2009-10-17 22:52:35
oskriften er fin men lidt kedelig... Biksemad kan laves mad ALT kød - jo flere forskellige slags man putter i jo bedre. Rester ef koteletter, flæskesteg, skinke; kun fantasien sætter grænser Fra kokken

marco  -  2008-07-04 14:31:12
kan det blive mere enkelt.. øøh nej. det skal mere ind i opskriften

Marie's gruppe  -  2007-10-22 14:09:19
Pandekager... Mmmmh! <3 Også med is. Det er en genial dessert!! Når man har fået biksemad til hovedret =D

Marie's gruppe  -  2007-10-22 13:58:15
Mmmmm, hvor smager det godt, og med pangekager til desert! <3

Mathias  -  0000-00-00 00:00:00
Biksemad er nammenam !

Berthe  -  0000-00-00 00:00:00
en opskrift til Bikse mad

Laura-Loo  -  0000-00-00 00:00:00
smager super

Camilla  -  0000-00-00 00:00:00
Så, nu bliver min kæreste glad

morten.  -  0000-00-00 00:00:00
med de udtalelser må jeg prøve

  -  0000-00-00 00:00:00
Kan man lave en bedre biksemad??!! - Nej

Pia  -  0000-00-00 00:00:00
God biksemad..!

E.Hansen  -  0000-00-00 00:00:00
Smager fantastisk, dejligt med persille og bacon, sådan har jeg aldrig fået det før.

  -  0000-00-00 00:00:00
nemt godt fundet på smeger fantastisk godt