Biksemad med spejlæg

Biksemad med spejlæg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Kogt/stegt svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Biksemad med spejlæg, billede 4 Biksemad med spejlæg, billede 1 Biksemad med spejlæg, billede 2 Biksemad med spejlæg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 g.bacon i skiver
100 g.smør
 
400 g.løg
400 g.kogte kartofler
 salt
 peber
200 g.kogt eller stegt svinekød
1 bdt.persille
 
 Spejlæg:
2 æg
 
 
Opskrift:
Del baconskiverne i stykker på ca. 2 cm. Rist dem sprøde i halvdelen af smørret og tag dem op med en hulske.

Skær løgene i ringe og kog dem klare i det samme fedtstof. Når de har taget en anelse farve, kommes resten af smørret på. Lad det blive godt varmt, inden kartoffelstykkerne blandes imellem.

Skru op for varmen og rist biksemaden til kartoffelstykkerne er gyldne. Rør af og til og smag til med salt og peber.

Skær kødet i terninger og tilsæt kødet sammen med groft hakket persille. Vend godt rundt og skru ned.

Lad retten simre yderligere 3-4 minutter til alt er gennemvarmet.

Tag biksemaden over på et varmt fad, men lad fedtstoffet blive på panden. Slå æggene ud på panden og steg dem. Garner biskemaden med æggene og drys med baconstykkerne.

Tips:

Det behøver ikke kun at være svinekød der bruges til biksemad, der kan lige så fint bruges oksekød, eller blanding af gris og okse.





Beskrivelse:

Hjemmelavet biksemad opskrift

Undgå madspild og få brugt dine kødrester med en omgang klassisk biksemad med kartofler. Retten har rødder i det traditionelle danske køkken, og du kan bruge de fleste typer kød i denne opskrift på biksemad. Hvis du ligger inde med andre grøntsager, som skal bruges inden de bliver for gamle, kan du sagtens tilsætte dem på panden.

Ved første øjekast ser retten måske ikke særlig spændende ud. Men lad dig ikke narre af dets ydre. Du vil blive overrasket over, hvor lækker biksemad egentlig smager. For det meste laves biksemad med flæskesteg, fordi der typisk er rester tilbage fra stegen, som I fik til aftensmad dagen før. Men du kan som nævnt også bruge andre typer kødrester såsom oksekød, andekød eller en kombination af gris og okse.

Server gerne din biksemad med spejlæg, rødbeder og et lille drys purløg på toppen.

Lav din egen version af luksus biksemad

En af de mange fordele ved gammeldags biksemad er, at du kan tilpasse opskriften, så den passer med de rester du nu engang har liggende. Måske har du nogle rodfrugter liggende, som i stedet kan udskiftes med kartoflerne. Du kan også prøve at kombinere flere typer kødrester.

FAQ

Kan biksemad fryses?

Ja, du kan godt fryse biksemad ned. Så lav endelig en ordentlig portion, så du har til en nem omgang aftensmad en anden dag.

Hvordan laver man biksemad?

Opskriften på biksemad er meget ligetil. Start med at tilberede baconskiverne, hvorefter løgene skæres i ringe og koges indtil de får lidt farve. Tilsæt de kogte kartoffelstykker og skru op for varmen til de bliver gyldne. Hæld kødternene i sammen med grofthakket persille, rør rundt og skru ned. Gennemvarm hele retten og efter 3-4 minutter hældes biksemaden over på et fad (uden fedtstof fra panden). Top retten med spejlæg og voila - den bedste biksemad er hermed serveret.

karakterer:
Opskriften er vist 578653 gange,
og udskrevet 5232 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (176 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-01-14 23:04:45
Biksemad med brun sovs er også godt

  -   2023-03-06 16:58:47
I stedet for løg er porre i fine skiver også lækkkert

  -   2018-09-29 15:20:01
Stænk worcestershiresauce eller engelsk sauce over til allersidst, og server syltede rødbeder til.

  -   2018-09-13 18:50:10
Ærgeligt med al det smør det halve ville have været mere end rigeligt

  -   2018-06-17 18:43:23
Skøn og billig ret. Lidt forskellig kød og rødbeder til giver smil på alles læber. Kærlighed til et 5 tal

  -   2017-02-23 12:11:18
PRØV,at lave biksemaden færdig, og kom det i et ildfast fad, og sæt det i ovnen, gerne 2-3 timer før I skal spise. Ved 100-125 gr. Dækkes med staniol. Vendes et par gange. Det giver meget mere smag.

  -   2014-08-04 21:02:26
Den var godt nok konge tomlen op ;)

  -   2012-12-18 21:48:35
100 gram smoer? Det maa kunne goere bedre! Der er voldsomt mange kalorier i smoer

  -   2012-05-10 14:19:21
Hold da op, sikke en masse løg til 2 personer! Er det helt korrekt?

  -   2012-01-20 12:39:46
til 20 personer

  -   2009-11-17 12:33:55
Biksemad ( sort biks )skal da laves af culotte eller cyvette, bacon, masser af løg og rå katoffelterninger. Det hele puttes i en stegegryde og sættes i ovnen ca. 1 1/2 time ved 180 grd. Husk at krydre med salt og peber og tilsæt kulør. Rør jævnligt rundt i biksen. Tilbehør: rødbeder drysset med høvlet peberrod, rugbrød, H.P. sauce og ketchup.

  -   2009-10-17 22:52:35
oskriften er fin men lidt kedelig... Biksemad kan laves mad ALT kød - jo flere forskellige slags man putter i jo bedre. Rester ef koteletter, flæskesteg, skinke; kun fantasien sætter grænser Fra kokken

  -   2008-07-04 14:31:12
kan det blive mere enkelt.. øøh nej. det skal mere ind i opskriften

  -   2007-10-22 14:09:19
Pandekager... Mmmmh! <3 Også med is. Det er en genial dessert!! Når man har fået biksemad til hovedret =D

  -   2007-10-22 13:58:15
Mmmmm, hvor smager det godt, og med pangekager til desert! <3

  -   2005-01-01 01:01:01
Biksemad er nammenam !

  -   2005-01-01 01:01:01
en opskrift til Bikse mad

  -   2005-01-01 01:01:01
smager super

  -   2005-01-01 01:01:01
Så, nu bliver min kæreste glad

  -   2005-01-01 01:01:01
med de udtalelser må jeg prøve

  -   2005-01-01 01:01:01
Kan man lave en bedre biksemad??!! - Nej

  -   2005-01-01 01:01:01
God biksemad..!

  -   2005-01-01 01:01:01
Smager fantastisk, dejligt med persille og bacon, sådan har jeg aldrig fået det før.

  -   2005-01-01 01:01:01
nemt godt fundet på smeger fantastisk godt